0
Tenis

Kirstea savladala Ivanovićevu i donela prvi bod Rumuniji

Objavljeno: 19.04.14 u 12:59

Fed kup reprezentacija Srbije gubi od Rumunije sa 1:0 u meču plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi II, koji se igra u Bukureštu, pošto je Ana Ivanović poražena u prvom duelu od Sorane Kirstee sa 2:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:2, posle jednog sata i 46 minuta igre.

ivanovic-kirstea

Kada je Ivanovićeva relativno lako dobila prvi set s 6:3, iskoristivši obe brejk prilike koje su joj se pružile, činilo se da će Srbija doći do očekivanog boda iz njenog duela.

Međutim, sa tim se nije složile Kirstea koja je najpre za samo 25 minuta i uz samo jedan izgubljen gem osvojila drugi set, da bi potom u trećem napravila veliki preokret i zasluženo trijumfovala. Naime, prva dva gema pripala su Ivanovićevoj, ali je narednih pet osvojila domaća teniserka pa joj nije bilo teško da privede meč kraju.

Rumunka je od početka meča diktirala tempo, nametnula je svoj ritam o čemu najbolje svedoči podatak da je imala 16 vinera više od Ivanovićeve (37:21) čime je poništila 10 grešaka više koje je imala na svom kontu (45:35).

U narednom meču danas će se sastati najbolja domaća igračica Simona Halep i naša druga po rankingu teniserka Bojana Jovanovski. Preostala dva singl meča i duel dublova na programu su u nedelju.

Pobednik ovog duela će ostati u Svetskoj grupi Fed kup, dok se poražena ekipa seli u evro-afričku zonu.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter