0
Ostali sportovi

Beograd domaćin EP u vaterpolu 2016. u ‘Kombank areni’

Objavljeno: 16.04.14 u 20:52

Delegacija Evropske plivačke asocijacije (LEN), koju je predvodio izvršni direktor Paolo Frihneht, je na današnjem sastanku sa državnim sekretarom za sport Predragom Peruničićem, upoznala delegaciju Ministarstva omladine i sporta sa mogućnošću da se Evropsko prvenstvo u vaterpolu čiji će domaćin 2016. godine biti Beograd, održi u „Areni“ u kojoj bi specijano za tu priliku bio instaliran montažni bazen, kaže se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta. 

vaterpolo-bazen-utakmica-rtv-jpg_660x330

Prema Frihnehtovim rečima, ovaj model je uspešno primenjen na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Danskoj, a na isti način biće organizovano i EP koje se ovog leta održava u Berlinu.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić rekao je da će Vlada Srbije i Ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, pomoći organizaciju šampionata Evrope u Beogradu.

“Beograd se ozbiljno priprema da ugosti najbolje evropske vaterpolo reprezentacije. Vaterpolo je sport sa dugom tradicijom i jedan od najpopularnijih u Srbiji i verujem da ćemo ga na ovaj način još više popularisat“, rekao je Peruničić, dodavši da će Srbija biti dobar domaćin, kao i 2006. kada je Evropsko prvenstvo poslednji put bilo u Beogradu.

Današnjem sastanku, posvećenom organizaciji EP 2016, prisustvovao je i Marko Biri, menadžer sportskih događaja Evropske plivačke asocijacije, kao i generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marjan , sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije Darko Udovičić i Dejan Perišić član TWPC LEN.

Šampionat Evrope čiji će domaćin 2016. godine biti Beograd, ujedno će biti i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre koje se iste godine održavaju u Rio de Žaneiru. To će biti najveće evropsko takmičenje u vaterpolu koje je ikad održano, jer će se, po prvi put, u muškoj konkurenciji takmičiti 16, a u ženskoj 12 nacionalnih timova.

Beograd je organizaciju EP u vaterpolu dobio u konkurenciji gradova poput Berlina, Ljubljane, Istanbula i Stokholma.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter