0
Auto Moto

Direktor Ferarija podneo ostavku nakon Bahreina

Objavljeno: 14.04.14 u 18:10

Stefano Domenikali više nije direktor F1 ekipe Ferarija. On je ponudio je ostavku nakon veoma lošeg nastupa njegovih vozača na trci za VN Bahreina.

ferari

Domenikalijeva era ostaće upamćena po neuspesima. Naime, ekipu je preuzeo 2008. godine i u njegovo vreme Ferari nije stigao ni do jednog naslova prvaka. Najbliže je tituli bio u prvoj sezoni kada je Felipe Masa izgubio šampionat u poslednjem zavoju, dva puta je blizu bio Alonso, ali Italijani su i dalje bez trofeja još od Kimija 2007.

Već dugo se govorilo o njegovom odlasku iz ekipe, fanovi su vršili veliki pritisak jer poslednjih godina Ferari nema dovoljno brz bolid, a jedino su ga vozačke sposobnosti Fernanda Alonsa držale pri vrhu.

Nakon debakla u Bahreinu, u trci u kojoj su Alonso i Raikonen osvojili tek deveto i deseto mesto, što je strašno razbesnelo predsednika kompanije Luku di Montezemola, Domenikali je ponudio ostavku.

Novi direktor biće Marko Matiaći, dosadašnji predsednik uprave “Ferrari North America“.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter