0
Auto Moto

FOTO: facebook/ducaborkovic

Sjajan rezultat – Borković startuje sa petog mesta!

Objavljeno: 12.04.14 u 18:16

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće sa petog mesta na prvoj trci WTCC šampionata, koja se vozi na stazi Mulaj el Hasan u Maroku. 

FOTO: facebook/ducaborkovic
FOTO: facebook/ducaborkovic

Borković je u subotu briljirao u kvalifikacijama u debitantskom nastupu na toj stazi.

Kroz sve tri deonice vozio je sigurno, ali ga je prerani izlazak na stazu u finišu kvalifikacija onemogućio da popravi plasman.

Tako će na obe trke u nedelju startovati sa pete pozicije, što mu je automatski donelo i prvi bod u šampionatu.

„Nisam mogao da poželim bolji početak sezone. Nadam se da će mi dobri rezultati u kvalifikacijama dati još veći podstrek za nedeljne trke. Uprkos nekim nedostacima koje ispravljamo u hodu, prezadovoljan sam svojim ‘Chevrolet Cruze’ automobilom i vožnjom“, rekao je Borković posle kvalifikacija u Marakešu.

Prema očekivanjima, u kvalifikacijama su dominirali vozači Citroena, pa će sa pol pozicije startovati Hose Marija Lopes (Argentina), ispred aktuelnog svetskog šampiona Ivana Milera (Francuska) i devetostrukog svetskog prvaka u WRC Sebastijana Leba.

Trke su na programu u nedelju od 17 i 18 sati.

hotsport.rs/tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter