0
Ostali sportovi

Helc treći, Stojiljković peti u Španiji

Objavljeno: 10.04.14 u 15:06

Mladi srpski golferi ostvarili su izvanredne rezultate na turniru „Džejson Flojd“ akademije u San Roke golf klubu u Španiji. Ranko Helc je zauzeo treće mesto u kategoriji do 18 godina, Sergej Stojiljković je bio peti u kategoriji do 16 godina, a tim Srbije, u kome je bila još i Tamara Palkovljević, je ekipno bio deseti od ukupno 17 ekipa iz različitih prestižnih golf škola i akademija.

Sergej Stojiljkovic

Trener nacionalnog tima Robert Hendija istakao je da je Srbija ostvarila odličan plasman u jakoj konkurenciji, ali i da je prikazala dobru formu pred sledeće takmičenje mladih olimpijskih nada u Mađarskoj.

„Iskustvo za naše mlade igrače bilo je višestruko, pošto smo imali priliku da posetimo „Džejson Flojd“ akademiju i upoznali smo se sa uslovima i načinom rada. Naši juniori su prošli niz testiranja i dobili su korisne savete koji će im pomoći da unaprede svoju igru. Akademija je moderno i kompletno opremljena za zahteve današnjeg takmičarskog golfa gde se ništa ne prepušta slučaju i improvizaciji, pa tu treniraju i neki od igrača i igračica iz profesionalne konkurencije, koje smo mogli da upoznamo na otvaranju“ –  ističe Hendija

On je istakao da su na ovom turniru i momci i devojke igrali na terenima standardnih pro tur dužina.

„Vreme je bilo lepo, ali je prvi dan bilo veoma vetrovito, dok je drugog dana vetar popustio pa je Sergej izvukao znatno bolji rezultat. Tereni su izuzetno lepi i na njima se igrao Tour Q School 2005. i 2006, kao i Otvoreno prvenstvo Španije. Na ovom terenu su boravili i igrači američkog tima kada su igrali Rajder Kup 1997, na Valderami. Takođe tu trenira i ruski nacionalni tim“ – zaključio je Hendija.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter