0
Odbojka

FOTO: okvojvodina.org

Voša na korak od finala

Objavljeno: 27.03.14 u 23:29

Odbojkaši Vojvodine NS Seme podili su Paratizan Vizuru u pet setova i poveli 2-1 u polufinalnoj seriji Viener štediše lige Srbije. 

FOTO: okvojvodina.org
FOTO: okvojvodina.org

U duelu podjednakih ekipa ponovo je presudila jedna lopta, a malo je falilo da gosti dođu do pobede. To ne bi bilo nezasluženo, ali je kuglica na taj-brek lutriji pala na crveno.

Kako je Vojvodina otvorila susret nije moglo da se nasluti da će doći do pet setova. Odmah od starta domaći su napali servisom, blok je bio aktivan od početka i veoma brzo došli su u vođstvo.

„Parni valjak“ je bio slab na prijemu servisa, a kao takav ne može mnogo u napadu, pa je Vojvodina preko Luburića i srednjih blokera Radić – Simić lako došla do vođstva.

U drugom setu gost je stabilizovao igru, raspucao se Mrdak, ali je pre svega bolju partiju pružio par primača servisa. Ipak to nije bilo dovoljno da crno-beli lagano izjednače jer je Vojvodina zaista bila rešena da pruži maksimum. Tek u završnici crno-beli su preko Majstorovića došli do 1:1.

U trećem, ponovio se prvi set. Novosađani su ponovo napali iz svih oružja, nisu grešili a Luburić i „srednjaci“ nastavili su da rešetaju crno-bele.

Nisu crno-beli mogli protiv veoma raspoloženog bloka domaćina pa je i taj set manje-više ekspresno završen za novo vođstvo Vojvodine 2:1.

Domaći su nošeni dobrom igrom iz prethodnog nastavili u istom ritmu u četvrtom periodu. Iako su gubili 8:4, Luburić je imao nekoliko sjajnih servisa, a nadovezali su se Mihajlo Stanković i mladi Simić pa je Vojvodina napravila seriju 11:2 i došla do velikih pet poena prednosti (15:10).

Malo po malo, gosti su „krčkali” tu razliku, ali su evidentno podigli nivo igre te koristili poneke nesmotrenosti domaćeg sastava.

Korektor Beograđana Milija Mrdak, bivši igrač Vojvodine, konačno je preuzeo stvari u svoje ruke, sa nekoliko neverovatnih napada zaključio četvrti set i meč odveo u taj-brek.

Prema očekivanju, igrao se poen za poen u petom setu gotovo sve do završnice. Mrdak je ponovo bio centralna figura gostiju, pratio ga je Marko Nikolić ali je sa druge strane Radić uz pomoć Simića odlučio meč.

Kod rezultata 13:13 Radić je izblokirao Mrdaka, a potom na meč lopti ponovio istu akciju uz pomoć Luburića pa su Novosađani posle velike drame došli do ogromne pobede koja ih sada stavlja u poziciju favorita pred četvrti susret polufinalne serije koji se igra u Novom Sadu u nedelju.

Vojvodina NS seme – Partizan Vizura 3:2 (25:18, 23:25, 25:18, 22:25, 15:13)

Mala dvorana SPC Vojvodina. Gledalaca: 500. Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Anđelko Popović (Sremski Karlovci). Trajanje meča: 123 minuta. Rezultat u seriji: 2:1.

Vojvodina NS seme: Simić 15, Katić 18, Radić 20, Petković 1, Luburić 16, M. Stanković 7, Kapur (libero), Martinović, Č. Stanković, Veselinović, Milutinov, Strugar. Trener: Strahinja Kozić.

Partizan Vizura: Lopar 5, Kostić, Mrdak 28, Majstorović 20, M. Nikolić 15, P. Nikolić 10, Rajković (libero), Jokanović 1), Popović 1, Buša, Žugić, Jevtić. Trener: Milan Đuričić

hotsport.rs/wienerliga.org

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter