0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Bošković najavljuje dvostruki trijumf

Objavljeno: 24.03.14 u 15:15

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je danas da je selekcija Švedske kvalitetna, ali da vicešampionke sveta žele dvostruki trijumf u predstojećim mečevima kvalifikacija za prvenstvo Evrope

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Selekcija Švedske je jako dobra i kvalitetna ekipa, traže šansu da igraju u Mađarskoj i Hrvatskoj, ali mi imamo reprezentaciju koja može da se nosi sa njima. Imamo najbolje igračice, osvojile su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u decembru i nadam se da ćemo uz podršku navijača uspeti da pobedimo“, rekao je Bošković na okupljanju reprezentativki u u Beogradu.

Srbija će u dvomeču sa Sveđankama igrati bez Svetlane Ognjenović koja je završila karijeru, a pod znakom pitanja je nastup povređene Dragane Cvijić.

Kapiten Andrea Lekić izrazila je zadovoljstvo što su devojke ponovo na okupu, tri meseca posle osvajanja srebra na SP.

„Utakmice su od velikog značaja, idemo na obe pobede. Potrudićemo se da zadržimo nivo sa SP“, poručila je Lekićeva.

Iskusna Jelena Erić, koja privodu kraju reprezentativnu karijeru pozvala je navijače da pomognu ekipi.
„Drago mi je što igramo u Kragujevcu i što će imati priliku da nas ugoste. Mi ćemo se potruditi da im se odužimo na najbolji mogući način“, poručila je Erić.

Srbija je do sada odigrala dve utakmice u kvalifikacijama, pobedila Švajcarsku sa 32:21, a potom izgubila od Slovenije sa 31:26 i trenutno deli drugo mesto u grupi, upravo sa Slovenkama, sa po dva osvojena boda. Šveđanke imaju četiri zahvaljujući pobedama protiv Slovenije sa 30:25 i Švajcarske sa 30:22.

Prvi meč igra se u četvrtak od 20 sati u Kragujevcu, a drugi u nedelju u Kristijandštadu od 18.15 časova.

Plasman na šampionat, gde Srbija želi da napravi korak više od četvrtog mesta sa prethodnog turnira u Beogradu, obezbediće dve najbolje selekcije.

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter