0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Ilić čuva Partizan (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.14 u 18:57

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu sa 1:0 (0:0) ekipu Slobode iz Užica u meču koji je odigran u okviru 20. kola Jelen Superlige.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Partizan je na ovoj utakmici dominirao gotovo svih 90. minuta ali su crno – beli teško stigli do trijumfa protiv odlično organizovane ekipe Soboda koje se znalački branila.

Crno – beli su i pored defanzivne igra gostiju stvorili nekoliko izuzetno povoljnih prilika, a najviše ih je na meču propustio Škuletić.

Pobedu aktulenom šampionu Srbije doneo je kapiten Saša Ilić koji je sjajno iskoristio centaršut Škuletića i glavom zatresao mrežu odličnog golmana Rankovića.

Imala je i Sloboda svoje prilike ali je pokušaje Ćovina i Mihajlovića golman Lukač uspeo vešto da odbrani.

Partizan ovom pobedom ostaje na bodu zaostatka za večitim rivalom koji je ranije danas takođe sa 1:0 bio bolji od Donjeg Srema.

Crvena zvezda zada ima 47 bodova, dok crno – beli imaju 46.

Iz minuta u minut:

90′ +3 Ponovo je Luka mogao da se upiše u strelce ali je šutirao vrlo neprecizne. Nedugo nakon toga glavni arbitar označio je kraj utakmice.

90′ Mogao je Marković da reši dileme oko pobednika, ali nije uspeo da iskoristi prizeman centaršut koji je uputio Luka. Upravo je Luka samo tridesetak sekundi kasnije šutirao ali je lopta otišla malo iznad prečke.

86′ Andrija živković napustio je igru, a umesto njega ušao je Saša Marković.

83′ GOOOOOOOOOOOL! Kapitulirala je čvrsta odbrana Slobode. Nakon prodora Vulićevića lopta je stigla do Škuletića koji je sa desne strane centrirao na drugu stativu gde se našao Saša Ilić, a kapiten crno – belih je glavom smestio loptu u mrežu nemoćnog Rankovića.

77′ Raste pritisak Partizana na gol Slobode. Drinčić je sa nekih 25 metara kao iz topa šutirao u desni donji ugao gola gostju ali je Ranković ponovo sjajno intervenisao.

74′ Raspalio je po lopti Mihajlović sa oko 24 metra i stavio Lukača na muke ali je golman crno – belih uspešno izblokirao ovaj šut.

72′ Nikolić iz igre izvodi Brašanca, a uvodi u mladog Pantića.

68′ Gosti su zapretili preko Ćovina koji je sa sedam metara šutirao po zemlji a Lukač odbranio i posalo loptu u korner.

65′ Imali su prečku crno -beli posle jednog centaršuta Drinčića, kada je lopta u visokom luku putovala i završila bi u golu Slobode da Ranković nije krajnjim naporom reagovao i odbio loptu na okvir gola.

62′ Živković je sa oko 16 metara šutirao ali je njegov pokušaj završio pokraj gornjeg levog ugla gola Slobode.

59′ Veliku šansu ponovo je imao Škuletić. Crno – beli su brzo izveli aut sa desne strane, a napadač Partizana izašao sam pred golmana gostiju, međutim je defanzivac Slobode Raković startovao i lopta je završila pored gola Užičana. Ostala je dilema da li je defanzivac gostiju prilikom starta napravio prekršaj za najstrožu kaznu.

53′
Furiozno su krneuli crno – beli u drugom poluvremenu. Nekoliko odličnih prilika stvorili su fudbaleri Partizana, a najbolju je propustio Škuletić kada je sa samo par metara glavom pogodio spoljni deo stative gola gostiju.

46′ Nastavljena je utakmice između Partizana i Slobode, a šef struke domaćih Marko Nikolić u igru je uveo Predraga Luku umesto Malbašića.

45′ +1 Tek što je počela nadoknada vremena, Filip Malbašić imao je najbolju šansu u dosadašnjem toku utakmice. Fudbaler crno – belih iz prve je zahvatio loptu nakon centaršuta Ilića ali je njegov šut završio nebu pod oblake. Na kraju je rezultat na poluvremenu bio onaj najnepopularniji 0:0. Utakmica je u prvom delu bila izuzetno borbena i sa odličnim tempom ali ni jedan ekipa nije stovrila priliku iz kategorije stopostotnih.

38′ Nakon period mirnije igre usledio je novi pritisak crno – belih, a prilike su imali Škuletić koji je šutirao glavom pored gola, te Brašanc čiji je udarac izblokiran.

21′ Prinuđen je Stamenković da izvrši prvu izmenu i umesto povređenog Gojkovića u igri je Ćovin.

12′ Ponovo je Škuletić oprobao udarac. Šutirao je napadač Partizana sa nekih 19 metara ali je njegov pokušaj završio tik pored desne stative gola Užičana.

9′ Dobri potezi Malbašića koji je u trku loptom prebacio par igrača Slobode potom uputio centaršut, usledio je šut Škuletića ali je golman gostiju bio siguran.

5′ Škuletić je probio po levoj strani, zatim oštro po zemlji centrirao na peterac ali tamo nije bilo nikog od njegovih saigrača.

1′ Počela je utakmica na stadionu Partizana koji posle gotovo dve decenije ponovo ima crno – bele stolice na tribinama.

Partizan je nakon ispuštenih bodova u Pazaru uspeo da veže tri pobede, od čega dve ubedljive, te da ostane na samo bodu zaostatka za Crvenom zvezdom.

Užičani su loše počeli u prolečnom delu sezone pa su nakon početne pobede u tri meča osvojili samo bod i trenutno su 11. na tabeli sa 3 boda više od timova u opasnoj zoni.

U prvom delu sezone u meču igranom u Užicu Partizan je slavio sa 2:1 golovima Živkovića i Kojića dok je strelac za domaći tim bio Pilipović u finišu meča.

Današnji meč počinje u 17 časova a prenos iz minuta u minut kao i obično možete pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter