0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Partizan obeležio pola veka od osvajanja prve evropske titule

Objavljeno: 14.03.14 u 19:44

Vaterpolo klub Partizan proslavio je danas u Beogradu 50 godina od osvajanja prve titule evropskog prvaka, a članovima te generacije uručio je zahvalnice.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Ovoliki broj ljudi ovde pokazuje snagu Partizana. Bez obzira na sve probleme u kojima se nalazimo, mi smo i dajle tu i borićemo se i dalje. Siguran sam da i u ovoj sezoni Lige šampiona možemo nešto da uradimo. Želim da uživate u ovih 50 godina na najbolji mogući način“, rekao je predsednik kluba Aleksandar Šoštar.

Partizan je prvu titulu osvojio 1964. godine u Zagrebu, pošto je na završnom tuniru koji se održao od 13. do 15. marta. Tada se nije igrao kup turnir, već mini-liga šest klubova, a igrala su se dva meča dnevno.

„Ja sam tada imao nepuna dva meseca. Nažalost, ne sećam se najbolje šta se dešavalo, a i danas imam tremu da se obratim svim prijateljima VK Partizan. Mi smo do istorijskog uspeha došli 12 godina posle osnivanja kluba, a to smo ponovili još šest puta u toj deceniji i 2011“, rekao je Šoštar.

hotsport.rs/Beta.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter