0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

Matić: Reprezentacija ima potencijal, cilj je Rio 2016

Objavljeno: 06.03.14 u 22:00

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić smatra da trenutni sastav ima potencijal, a da su Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru glavni cilj nacionalnog tima.

FOTO: RSS
FOTO: RSS

„Uveren sam da ova ekipa ima veliki potencijal. Naš cilj je Rio 2016, na čemu ćemo i raditi“, rekao je danas Matić na sastanku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS), kojem je podneo novi detaljniji izveštaj o učešću na prvenstvu Evrope u Danskoj.

On je naveo da će reprezentacija u narednom periodu imati pripreme za utakmice sa Češkom, u baražu za prvenstvo sveta, a radiće se više i na planu razvoja mlađih igrača, što podrazumeva rad sa kadetima i juniorima, na njihovoj obuci i pronalaženju talenata za seniorski tim.

„U okviru EHF nedelje odigraćemo dve utakmice sa reprezentacijom Slovačke, jer je ona po stilu igre najsličnija Češkoj, dok se plan razvoja odnosi na trenažne centre, kojih će biti četiri, a prvi je već u ponedeljak, 10.marta“, kazao je Matić, a prenosi RS S.

Rukometaši Srbije odigraće protiv Slovačke 4. aprila u Zrenjaninu i sutradan u Smederevu, dok su utakmice sa Češkom na programu 7. ili 8.juna kod kuće, a 14. ili 15. juna na gostujućem terenu.

Žensku reprezentaciju Srbije u narednom periodu očekuje utakmica sa Švedskom u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo, koje u decembru organizuju Hrvatska i Mađarska.

Meč sa Šveđankama igra se 27.marta u Kragujevcu, a ulaz će biti besplatan.

U okviru programa „Rukomet, kultura i obrazovanje“ RS S će narednu Skupšinu i Upravni odbor održati 11. marta u ustanovi Matice srpske u Novom Sadu.

RSS ovim želi da skrene pažnju na kulturu i obrazovanje, kao i na značaj Matice srpske.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter