2
Fudbal

Hrvati spalili srpsku zastavu u Sent Galenu (FOTO)

Objavljeno: 06.03.14 u 17:37

Navijači Hrvatske zapalili su srpsku zastavu na utakmici protiv Švajcarske u Sent Galenu (2:2), kao odgovor na izjavu ministra za sport Željka Jovanovića da nije video paljenje hrvatske zastave tokom utakmice sa Srbijom u Beogradu u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal, prenela je agencija Tanjug.

hrvati 1

Hrvatski mediji objavili su danas fotografiju na kojoj se osim paljenja zastave vidi transparent sa porukom Jovanoviću: „Hoćeš li je sada videti“.

Takođe, deo navijača uzvikivao je slogane „Za dom spremni“ i „Ajmo ustaše“, zbog kojih se selektor Hrvatske Niko Kovač izvinio i poručio da takvima nije mesto na stadionu.

Hrvatski navijači izneli su i transparent „Četnici hrvatskog nogometa, stiže vas Oluja navijačkog pokreta“, iznad kojeg su su bili nacrtani likovi čelnika HNS-a Davora Šukera, predsednika Dinama Zdravka Mamića, premijera Hrvatske Zorana Milanovića i predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija.

hrvati 2

Samo nekoliko sati ranije, i navijači kosovske selekcije zapalili su srpsku zastavu u južnom delu Kosovske Mitrovice, uoči prve zvanične prijateljske utakmice sa Haitijem (0:0), koja je odigrana uz dozvolu Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Zbog pomenutog incidenta, kao i zbog činjenice da dogovor nije ispoštovan, jer je kosovski tim nosio na dresovima grb nepriznatog saveza, FSS je danas od FIFA zatražio opoziv dozvole za odigravanje prijateljskih utakmica.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

2 Komentara

  1. Jeste da sam Srbin, ali svi ste vi budale. Svi huligani! Navijajte, tucite se, nemojte paliti zastave, isti smo mi narod!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter