0
Top News

EL: Armani slavio u Pireju, Barselona i nakon Obradovića nepobediva

Objavljeno: 06.03.14 u 23:27

Košarkaši Armanija i Barselone zabeležili su pobede u 9. kolu Top 16 faze Evrolige pošto su savladali Olimpijakos i Fenerbahče.

Evroliga

Armani je u Pireju savladao Olimpijakos sa 88:86 i tako šestom pobedom došao na korak od plasmana u šesnaestinu finala.

Meč je od prvog do poslednjeg trenutka bio izjednačen, a odlučujuću trojku za pobedu italijanskog predstavnika postigao je Kit Lengford 38 sekundi pre kraja za 85:81. Armani je čuvao prednost u preostalom delu utakmice i stigao do važne pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je upravo Lengford sa 20 poena, Đani Laval je ubacio 13, a Kurtis Džerals 11 poena.

Kod Olimpijakosa, za koji ponovo nije igrao Vasilis Spanuli, istakao se Perperoglu sa 22 poena, Printezis je dodao 16, a Danston 11 poena. Dvostruki uzastopni šampion Evrope sada ima skor 4-5 i moraće da se bori sa Fenerbahčeom, Panatinaikosom i Unikahom za pozicije koje vode u narednu rundu takmičenja.

Košarkaši Barselone lako su izašli na kraj sa ekipom Fenerbahčea i zabeležili pobedu rezultatom 93:73.

Turski predstavnik je pružio otpor samo u prvoj deonici, dok su u nastavku meča Katalonci stigli do osetnije prednosti koju su uvećavali do kraja susreta.

Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je hrvatski reprezentativac Ante Tomić sa 19 poena, Boštjan Nahbar je dodao 13, a Huan Karlos Navarro i Jakcob Pulen po 12.

U redovima Fenera najbolji je bio Nemanja Bjelica sa 15 poena i 10 skokova, Bo Mekjeleb i Bojan Bogdanović su upisali po 11.

Barselona i dalje ima maksimalan učinak od 9 pobeda, dok je Fenerbahče zabeležio 4 pobede i 5 poraza u dosadašnjem delu takmičenja.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter