0
Evropske lige

FOTO; MARCA.COM

Atletiko preokrenuo, pa Ronaldo doneo bod Realu u madridskom spektaklu (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.14 u 18:50

Fudbaleri Atletiko Madrida i Real Madrida remizirali su rezultatom 2:2 (2:1) u velikom derbiju 26. kola Lige Primere.

FOTO; MARCA.COM
FOTO; MARCA.COM

Real je poveo golom Benzeme u trećem minutu, preokrenuli su Koke u 28. i Gabi u 45. minutu, a konačan rezultat postavio je Ronaldo u finišu meča. Real je ostao lider na tabeli sa 64 boda, Atletiko ima 61, a Barselona 60, ali Katalonci večeras dočekuju Almeriju.

Kao i svaki derbi Madrida, i ovaj je protekao u duelima na ivici faula, grubim startovima, simuliranjima, prekidima u kom su se bolje snašli izabranici Dijega Simeonea.

Real je poveo već u trećem minutu kada je Di Marija pronašao Benzemu, a Franciz savladao Kurtou za 0:1. Početak utakmice pripao je Realu, Atletiko je teško dolazio do svoje igre, ali je bio sve bolji kako je vreme odmicalo.

Posle 15 minuta igre viđena je prva sumnjiva situacija kada je Ramos oborio Dijega Koštu u svom šesnaestercu, ali je sudija procenio da nije bilo kontakta za najstrožu kaznu.

Druga polovina prvog dela igre u potpunosti pripada domaćima, pošto najpre u 28. minutu Koke ostao usamljen u kaznenom prostoru i iskosa sa desne strane savladao Lopeza za izjednačenje.

Atletiko je nastavio da pritiska Real, a to im se drugi put isplatilo u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je Gabi topovskim udarcem sa 30 metara ‘probušio’ mrežu nemoćnog Lopeza.

U drugom delu igre, trener Reala Karlo Anćeloti odlučio je da napravi tri izmene pošto su Arbelou, Marsela i Di Mariju, zamenili Karvahal, Marselo i Isko, ali su gosti teško dolazili do pravih prilika.

Najbolje šanse propustili su Benzema i Ronaldo, koji je sredinom drugog dela glavom šutirao zamalo pored gola.

U 65. minutu dogodio se novi skandal kada je Arbeloa oborio Dijega Koštu koji je zaradio žuti karton zbog simuliranja. Sudija Fereira je tom odlukom toliko razbesneo pomoćnika Dijega Simeonea – Burgosa koji je nasrnuo na arbitra, pa su sedmorica morala da ga smiruju.

Real je krenuo na sve ili ništa i u 82. minutu iskoristio lošu reakciju odbrane Atletika. Karvahal je centrirao sa desne strane, lopta je nekako došla do Ronalda koji u svom stilu pogađa levi donji ugao za 2:2.

U 85. minutu Atletiko je mogao do pobede kada je Karvahal vratio kratku loptu ka Lopezu, koju je presekao Garsija, vratio za Koštu, ali je ovaj umesto da proigra usamljenog igrača na povratnoj odlučio da šutne iz teške pozicije, pa je na semaforu ostalo 2:2.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter