0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Milica Mandić zlatna na Bahrein Openu

Objavljeno: 01.03.14 u 18:58

Olimpijska šampionka u tekvondou, Milica Mandić osvojila je  zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na turniru serije G1 Bahrein Open.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

Turnir u Bahreinu, na kojem je učestvovalo oko 500 takmičara iz 28 zemalja, boduje se za svetsku rang listu, a istovremeno i za direktan plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Kao drugi nosilac, reprezentativka Srbije bila je slobodna u prvom kolu. U drugom je pobedila Francuskinju Maevu (5:0), u polufinalu je savladala bronzanu sa svetskog prvenstva u Meksiku, Šveđanku Kasandru Ikonen (14:6), a u finalu je bila bolja od Marine Tadejeve iz Azerbejdžana (12:5).

Sa novih 10 bodova Mandićeva će na najnovijoj rang listi sigurno popraviti plasman.
„Drago mi je da sam odradila tri kvalitetne borbe sa protivnicama koje će mi biti konkurencija na evropskom prvenstvu. Ispravila sam dosta grešaka sa prethodnog turnira, ali moram još da radim. Imamo još jedan turnir koji će mi biti poslednji pravi test pred evropsko prvenstvo, zadovoljna sam borbama i trenutnom formom, i radujem se pripremama i podizanju forme“, rekla je Mandićeva, a prenosi TK Galeb.

Trener Galeba Dragan Jović poručio je da „sve ide po planu“ i da srpske takmičarke nastavljaju sa daljim pripremama.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter