0
TimeOut

Brazilci u sukobu sa Adidasom

Objavljeno: 26.02.14 u 13:28

Devizom da „seks prodaje sve“ očigledno su se vodili u  kompaniji Adidas kada su pravili majice koje promovišu predstojeći Mondijal u Brazilu, ali nemački proizvođač sportske opreme se verovatno nije nadao da će njihov potez naići na osudu.

adidas-majice-brazil

Naime, ministarstvo turizma Brazila zatražilo je od Adidasa da obustavi prodaju majica (na fotografiji) pošto je procenjeno da ohrabruju seks turizam protiv kojeg se ova južnoamerička država bori.

„Brazil je srećan što će imati priliku da ugosti turiste iz celog sveta, ali je takođe istovremeno spreman da se bori protiv seks turizma“ – poručila je Dilma Rusef, predsednik ove države.

Natpisi na majicama, koje su u žutoj i zelenoj boji, koje je dizajnirao Adidas zaista imaju dvosmislenu poruku koja uz fudbalsku konotaciju u sebi sadrže i otvoren poziv na seks, a poznato je da će upravo prostitucija biti jedan od najvećih problema sa kojim će se suočiti organizatori Mondijala.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter