0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Partizan pozajmio novac, ide u Berlin (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.14 u 15:54

Vaterpolo klub Partizan pozajmio je novac i putovaće na utakmicu Lige šampiona protiv nemačkog Špandaua, u kojoj bi pobedom mogao praktično da osigura plasman na završni turnir, prenela je agencija Tanjug.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kako je na konferenciji za novinare na Banjici istakao direktor kluba Mirko Bradajić finansijska situacija u klubu i dalje je veoma teška, ali da su uspeli da obezbede 550.000 dinara, koliko koštaju karte za Berlin.

U situaciju, koja je blago rečeno nezahvalna, trener Vladimir Vujasinović istakao je da će najteže biti psihički pripremiti ekipu za meč.

„Situacija nije normalna, plate već mnogo kasne, a i onako su male. Možete da zamislite kako je kada ih ne primate 4-5 meseci. Moramo kao klub da igračima stvorimo minimalne uslova za rad, jer su momci svoje odradili“, rekao je Vujasinović na konferenciji za medije na Banjici.

Bilo je veliko pitanje da li će crno-beli zbog finanskihh problema otići na meč u kojem im pobeda širom otvara vrata završnog turnira Lige šampiona.

„Sličnu situaciju imao sam svojevremeno u Rimu, gde se ugasio klub nakon što je osvojio titulu. Razlika je u tome što taj klub nije imao istoriju, a Partizan je sasvim druga priča. Uz Mladost, Jug, Pro Reko i Špandau, Partizan je klub koji je stvarao ovaj sport. Slično sam se osećao i prošle godine kada je zagrebačka Mladost bila pred gašenjem, bez obizra što je u pitanju hrvatski klub, da se to desilo, svi bismo izgubili“, dodao je Vujasinović.

On se osvrnuo i na generalni problem finansiranja srpskog sporta.

„Znamo da je država bez para, a menja se sistem finansiranja sporta. Krenulo se sa pričom o privatizaciji, pa se onda stalo, a niko nije objasnio na kraju kako će se finansirati sport. Nalazimo se u situaciji da kada uzmete pare od države, kritikuju vas da vam neko pomaže, a bez te pomoći ne možete. Trenutno smo opet u priči oko izbora i možde će tek dogodine moći nešto da se promeni. Politički uticaj na opstanak kluba trenutno je nikad jači, to malo što je ostalo da se deli, deli se pre svega na osnovu političkog uticaja“, rekao je Vujasinović.

Trener Partizana istakao je kako će eventualnim plasmanom na završni turnir LŠ Partizan uspeti da zaradi neki novac i da je klub dobio usmena obećanja da će u tom slučaj stići i određena pomoć.

„Igrački, tehnički i taktički smo bolja ekipa od Špandaua, mislim da smo i fizički mnogo spremniji. Idemo tamo sa velikim optimizmom da napravimo značajan korak ka završnom turniru. Najveći problem biće da fizički pripremimo ekipu za meč, međutim ako budemo razmišljali samo o vaterpolu, verujem da nećemo imati nikakvih problema“, zaključio je jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena.

Kapiten crno-belih Miloš Ćuk rekao je da je ekipa srećna što može da otputuje u Berlin na meč protiv Špandaua.

„Drago nam je što ipak nastavljamo takmičenje u Ligi šampiona, svesni smo da nam ovaj meč širom otvra vrata završnog turnira. Ne želimo sebi da stvaramo pritisak, pokušaćemo da izbijemo probleme iz glave i skoncentrišemo se na subotnji meč. Motviacija ne bi trebalo da predstavlja problem, jer je za nas svaki meč LŠ velika prilika“, rekao je Ćuk.

Maksimalan učinak u grupi B ima Radnički iz Kragujevca sa 15 bodova, Breša je druga sa 12, a Partizan treći sa devet bodova, pet više u odnosu na nemačkog predstavnika.

Utakmica između Špandaua i Partizana na programu je u subotu od 19 sati.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter