0
Ostali sportovi

Ligeti prvi Amerikanac sa olimpijskim zlatom u veleslalomu

Objavljeno: 19.02.14 u 13:01

Amerikanac Ted Ligeti osvojio je zlatnu medalju u veleslalomu na Olimpijskim igrama u Sočiju pošto je u drugoj trci uspeo da sačuva ogromnu prednost koju je stekao u prvoj odnosno sa ukupnim vremenom od 2:45,29 minuta za 48 stotinki je imoa bolji rezultat od Francuza Stiva Misijea koji je završio na drugom mestu. Ligeti je tako postao prvi Amerikanac koji se okitio olimpijskim zlatom u ovoj disciplini.

ted-ligeti-soci

Zanimljivo je da je Mesije prvu trku završio tek na 10. mestu, ali je zato u drugoj bio ubedljivo najbolji pa je došao do srebrne medalje. Bronza je pripala takođe francuskom skijašu i to Aleksisu Piturou koji je za pobednikom kasnio 64 stotinke, dok je „drvenu medalju“ odnosno tek četvrto mesto osvojio trenutno vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Marsel Hiršer.

Podsećamo da je srpski skijaš Marko Vukićević takmičenje završio u prvoj trci odnosno morao je da odustane pošto je promašio jednu kapiju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter