0
Evrokupovi

Bajern sa igračem više prejak za Arsenal, Kosta srušio Milan (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.14 u 22:41

Večeras su odigrana još dva meča osmine finala Lige šampiona. Bajern Minhen je kao gost savladao Arsenal sa 2:0 (0:0), dok je Atletiko Madrid golom Dijega Koste bio bolji od Milana 1:0 (0:0).

Bajern Minhen

Aktuelni prvak Evrope je u Londonu iskoristio igrača više u drugom delu i preko Tonija Krosa i Tomasa Milera sa 2:0 savladao Arsenal. Oba tima su u prvom poluvremenu promašila po penal.

U Milanu je mnogo manje uzbuđenja, ali je sedam minuta pre kraja Dijego Kosta potvrdio status jednog od najboljih gogetera današnjice i glavom doneo Atletiku minimalnu prednost.

Arsenal: Šćešni, Sanja, Mertesaker, Košćelni, Gibs, Vilšir, Ozil, Okslejd-Čembrlen (od 74′ Rosicki), Kazorla (od 37′ Fabijanski), Flamini, Sanogo.

Bajern Minhen: Nojer, Dante, Boateng (od 46′ Rafinja), Lam, Alkantara (od 79′ Pizaro), Havi Martinez, Roben, Gece, Alaba, Kros, Mandžukić (od 64. Miler).

Tok meča:

3′ Toni Kros sjajno šutira sa distance, ali Šćešni paradom izbacuje loptu u korner.

7′  Ofanzivna igra Arsenala, Sanogo pokušava, ali Nojer odlično brani.

7′ Kazorla je odlično prošao po desnom boku i šutirao iskosa, ali golman Bajerna ponovo brani.

8′ Penal za Bajern! Ozil je odlično prevario Boatenga i naterao ga da napravi faul u svom kaznenom prostoru. Ozil je šutirao po sredini gola, a Nojer odlično odbranio!

20′ Nakon početne inicijative Arsenala, Bajern je preuzeo kontrolu igre i naterao ‘tobdžije’ da čekaju svoju šansu iz kontranapada.

23′ Alaba loše vraća loptu ka svom golu, ali Nojer je oprezan i u poslednjem trenutku je izbija ispred Okslejd-Čemberlena.

35′ Alaba je odlično prošao po desnom boku, odigrao povratnu loptu ka Robenu ali je njegov udarac izblokirao Mertezaker.

37′ Penal za Bajern! Kros je odlično proigrao Robena, Holanđanin je sklonio loptu ispred Šćešnog koji je napravio prekršaj za penal. Golman Arsenala je dobio direktan crveni karton, pa umesto Kazorle u igru ulazi Fabijanski.

40′ Alaba promašuje penal! Stativa je bila saveznik Arsenala.

45′ Kraj prvog poluvremena.

46′ Na startu drugog poluvremena Rafinja ulazi umesto Boatenga koji ima žuti karton i Pep Gvardiola ne želi da rizikuje potencijalno isključenje.

51′ Probao je Ozil, ali šutirao slabo i pravo u Nojera.

53′ Karakterističan prodor Robena po desnom boku i udarac na kraju, ali Fabijanski lako brani.

54′ 1:0 za Bajern! Lam je odigrao odličnu povratnu loptu za Tonija Krosa koji je preciznim udarcem sa distance pogodio nebranjeni, gornji levi, ugao gola Arsenala za vođstvo Bajerna.

62′ Nakon stečene prednosti Bavarci su naterali Arsenal da se brani, a sjajnu šansu propušta Roben. Propustio je da proigra Mandžukića koji je bio usamljen i trebao da ubaci loptu u praznu mrežu. Isprečio se Fabijanski i izboksovao loptu.

67′ Arsenal je u potpuno podređenom položaju i jako stiže do lopte.

77′ Bajern kontroliše igru i vreba šansu za postizanje novog gola. Desetak minuta je proteklo bez većih uzbuđenja.

88′ 2:0 za Bajern! Inicijativa Bajerna se konačno isplatila.Lam je odlično uposlio Milera, koji je umakao odbrani Arsenala i glavom postigao pogodak za 2:0.


91′ Toni Kros pogađa stativu nakon povratne lopte Pizara.

93′ Kraj susreta, Bajern je trijumfovao sa 2:0 i stekao ozbiljnu prednost pred revanš na ‘Alijanc Areni’.

Atletiko Madrid

Milan: Abijati, De Sćiljo (od 26′ Abate), Rami, Bonera, Esijen, Poli, Emanuelson, De Jong, Kaka, Tarabt, Baloteli.

Atletiko Madrid: Kurtoa, Godin, Huanfran, Insua, Miranda, Suarez, Koke, Raul Garsija, Turan (od 74′ Rodrigez), Gabi, Košta.

Tok meča:

10′ Prvi je pripretio Milan, šutirao je Baloteli iz slobodnog udarca, ali je lopta završila pored gola.

14′ Tarabt je proigrao Kaku, Brazilac je sjajno šutirao ali Kurtoa dobro brani.

18′ Nova šansa za Milan, ovoga puta šutirao je Poli glavom, nakon kornera koji je izveo Tarabt, ali golman Atletika je još jednom siguran.

25′ Prvi šut u okvir gola Madriđana, probao je Garsija nakon centaršuta Huanfrana, ali Abijati je sačuvao svoju mrežu.

36′ Nova šansa za Atletiko, šutirao je Godin glavom, nakon dodavanja Kokea, ali nema promene rezultata.

43′ Nakon mnogo vremena novi pokušaj Milana, Baloteli je probao sa distance, ali je bio za malo neprecizan.

45′ Kraj prvog poluvremena.

48′ Prvu šansu u nastavku imao je Atletiko, šutirao je Raul Garsija van kaznenog prostora, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

57′ Tarabt šutira nakon dodavanja Abatea, ali pravo u Kurtou.

74′ Nakon perioda bez pravih šansi za gol novi pokušaj Atletika, šutirao je Turan iz teške pozicije, nakon asistencije Gabija, ali lopta je otišla pored gola.

83′ 1:0 za Atletiko Madrid! Najbolji igrač ‘jorgandžija’, Dijego Kosta postiže pogodak glavom i dovodi svoj tim u vođstvo.


90′ Do kraja susreta Rami je imao sjajnu šansu, ali je šutirao za malo pored gola.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter