0
Ostali sportovi

FOTO: OKS

Srpski bob tim odustao od daljeg takmičenja u Sočiju

Objavljeno: 17.02.14 u 13:15

Usled povrede člana tima Aleksandra Bundala, bob tim Srbije morao je da se povuče iz olimpijske trke i time završi takmičenje u Sočiju.

FOTO: OKS
FOTO: OKS

Šef medicinskog tima, Prof. dr Dragan Radovanović obrazložio je posledice Aleksandrove povrede:

„Aleksandar je povredio mišić natkolenice desne noge tokom jučerašnjeg takmičenja. Povredu je započeo još na prvom treningu po dolasku u Soči, posle čega su primenjene sve neophodne fizikalne terapije, čime se stanje popravilo. Tokom jučerašnjeg takmičenja, stanje se pogoršalo. Danas su urađene dijagnostičke procedure i nastavljena je terapija ali sportista nije u mogućnosti da nastupi u današnjoj trećoj trci.“

„Ceo stručni tim bio je angažovan kako bi Aleksandar spreman dočekao trku. Međutim, povreda koju je juče zadobio je ozbiljna. Aleksandar se jutros probudio sa velikim bolom i otokom na kolenu i bob tim će morati da napusti dalje takmičenje“ – rekao je Šef Misije Srbije u Sočiju Damir Štajner.

„U Soči smo došli da se borimo i ostvarimo što bolji rezultat i zbog toga nam posebno teško pada što na ovaj način završavamo takmičenje. U sinoćnjim trkama zbog povrede takmičara nismo uspeli da pokažemo šta znamo i za šta smo se pripremali. Aleksandar je dao sve od sebe da prevaziđe bol i pokuša da nastupi večeras kako ne bismo ostali bez plasmana, ali jednostavno zbog ozbiljnosti povrede to nije bilo moguće“ – rekao je trener bob tima Srbije Boris Stojnić.

Naš dvosed je prvi dan takmičenja, odnosno nakon dve održane trke bio plasiran na pretposlednje 29. mesto sa više od četiri sekunde zaostatka na Ruse koji drže prvu poziciju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter