0
Evropske lige

FA Kup: Siti se revanširao Čelsiju za poraz u ligi, Jovetić strelac (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.14 u 20:16

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su u osmini finala FA Kupa ekipu Čelsija rezultatom 2:0 (1:0). ‘Građani’ su se tako na najbolji mogući način revanširali ‘plavcima’ za poraz u Premijer ligi i konačno ove sezone uspeli da savladaju izabranike Žozea Murinja.

Stevan Jovetić postiže pogodak protiv Čelsija

Nakon nešto mirnijeg početka utakmice, Mančester Siti je u 17. minutu stigao do vođstva 1:0. Sjajnu akciju su izveli Silva i Džeko, reprezentativac Bosne i Hercegovine je proigrao Stevana Jovetića koji je preciznim udarcem savladao Čeha.

Do kraja prvog poluvremena Mančester Siti je bio bolji rival i imao još nekoliko šansi da uveća svoju prednost, ali je udarce Turea i Džeka zaustavio golman Čelsija. S druge strane, ‘plavci’ su uputili samo jedan šut i to preko Vilijana.

U nastavku utakmice viđena je slična situacija na terenu. Čelsi je zaigrao nešto ofanzivnije i konkretnije, dok je Mančester Siti čekao svoje šanse iz kontranapada. I ta taktika se isplatila ‘Građanima’ pošto su u 67. minutu stigli do drugog gola. Sjajan dupli pas su odigrali Džeko i Silva, Španac je uposlio Samira Nasrija kojem nije bilo teško da loptu pospremi u praznu mrežu.

Čelsi je izgledao nemoćno do kraja susreta, pokušavao da se vrati u meč, ali sve akcije su se završavale na 20-ak metara od gola Sitija. Na kraju je ostalo 2:0 i Mančester sasvim zasluženo ide u četvrtfinale.


FA Kup, osmina finala

Rezultati:

Sanderlend – Sautempton 1:0 (0:0)
(Gardner 49′)

Kardif – Vigan 1:2 (1:2)
(Kembel 27′ – Meken 18′, Votson 40′)

Šefild Vendzdej – Čarlton – odloženo

Mančester Siti – Čelsi 2:0 (1:0)
(Jovetić 17′, Nasri 67′)

Nedelja, 16. februar:
14.30h Everton – Svonsi
16.00h Šefild Junajted – Notingem Forest
17.00h Arsenal – Liverpul

Ponedeljak, 17. februar:
20.45h Brajton – Hal Siti

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter