0
Ostali sportovi

Radnički bolji od Amerikanaca u meču za Aleksandra

Objavljeno: 14.02.14 u 11:59

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca savladali su reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 9:6 (4:2, 1:1, 0:3, 4:0), u prijateljskoj utakmici humanitarnog karaktera na kojoj se skupljao novac za lečenje Aleksandra Prijovića obolelog od teškog deformiteta kičmenog stuba.

VK Radnički

Rezultat je bio u drugom planu, pa su oba trenera pružila šansu svim igračima. Domaći su dobro otvorili utakmicu, pa su već posle pet minuta igre poveli sa 4:0. Međutim, u poslednjem minutu prve četvrtine izabranici Dejana Udovičića, prošlogodišnjeg trenera Radničkog, postigli su dva gola i ponovo uveli meč u neizvesnost 4:2.

U drugom periodu viđen je po jedan gol na obe strane, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 5:3. Treću četvrtinu Amerikanci su dobili sa 3:0 i tako po prvi put na utakmici došli u vođstvo 6:5. Ipak, u poslednjoj deonici, Đorđe Filipović, Boris Popović i Filip Filipović postarali su se da pobeda ostane u Kragujevcu.

Najefikasniji u Radničkom je bio Filip Filipović sa 4 gola, 2 je postigao Boris Popović, a po jednom su se u strelce upisali Vedran Ćirkovi, Boris Zloković i Đorđe Filipović.

Dvostruki strelac za SAD je bio Aleks Bouven, dok su po jedan gol postigli Aleks Obert, Den Metjulas, Bret Bonani i Tomas Dansten.

Trener Radničkog, Dejan Jovović, zahvalio se svima na pomoći i podršci i istkao da ovo nije poslednja humanitarna akcija koju će njegov tim organizovati sa ciljem da pomogne Aleksandru:

„Imamo ogromnu želju da pomognemo našem mladom sugrađaninu da se oporavi. Želimo mu da što pre počne normalno da živi svoj život. Izrazio bih veliku zahvalnost reprezentaciji Amerike što nam je izašla u susret i pomogla da organizujemo ovaj sjajan meč“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter