0
Auto Moto

Red Bul ne želi da se ponovi Herez

Objavljeno: 10.02.14 u 17:58

Šef šampionske ekipe Red Bula Kristijan Horner nije zabrinut i pored nešto lošijih rezultata na testiranju novih bolida.

F

Na stazi u Herezu posle četvorodnevnih testiranja novi RB10 bolidi su završili tek 21 krug, dok su konkurenti prešli daleko više krugova.

„Ima par stvari koje moramo da utegnemo, ali ništa krupno, a takođe i Reno mora da reši pojedina pitanja. Ali, ova vozila su veoma komplikovana, pa čak i mali problemi mogu da izazovu velike kvarove“, izjavio je Horner.

Novina u Formuli 1 je što će u vozilima biti 1,6 litarski V6 motori, sa sistemom ERS – sistemom za obnavljanje energije, sa kojim je Renoov motor imao dosta problema.

„Imamo još da radimo, ali ima mnogo vremena do prve trke. Sledeće nedelje su testovi u Bahreinu i naporno smo radili, pošto su nam ti testovi veoma važni. Ne želimo da se ponovi Herez, ali zbog toga i služe testiranja – rešite probleme na vreme i nećete ih imati tokom trka“, poručuje Horner.

Nova sezona počinje 16. marta Velikom nagradom Australije, a bolide Red Bula voziće šampion sveta Sebastijan Fetel i Danijel Rikardo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter