0
Evropske lige

Liverpul oduvao ‘tobdžije’ (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.14 u 15:44

U prvoj utakmici 25. kola engleske Premijer lige fudbaleri Liverpula razneli su na svom Enfildu Arsenal rezultatom 5:1.

Skrtel

Inspirisani fudbaleri Liverpula furiozno su krenuli od samog početka i već u 53. sekundi meča stigli do vođstva. Džerard je izveo slobodni udarac, a Martin Škrtel je loptu sproveo u mrežu gostiju.

U 10. minutu „Redsi“ dolaze do novog gola. Ponovo je Džerard centrirao i opet je u kaznenom prostoru pronašao Škrtela koji sjajnim udarcem glavom duplira prednost svoje ekipe. Ekipa sa Enfilda je nastavila sa žestokim napadima i u samo nekoliko minuta stvorila niz neverovatnih prilika. Suarez je šutirao snažno sa 22-23 metra, pogodio stativu koja samo što se nije srušila, a Kolo Ture natrčao na loptu koju je ipak poslao pored praznog gola Arsenala.

Međutim, nije se dugo čekalo na treći gol. Nakon greške „tobdžija“ na sredini terena, Suarez je odlično asistirao Rahimu Sterlingu kome nije bilo teško da pogodi gol u 17. minutu. Samo tri minuta kasnije Šćešni ponovo mora da vadi loptu iz mreže. Ovoga puta strelac je bio Danijel Staridž.

Na početku drugog poluvremena konfuzija u odbrani „tobdžija“ i dalje je trajala. Novi šok stigao je u 52. minutu, kada je na 5:0 povisio Rahim Sterling svojim drugim golom.

Arsenal uspeva da smanji u 69. minutu pošto je u kaznenom prostoru Džerard srušio Okslejda-Čembrlena, a sudija pokazao na belu tačku. Precizan je bio Mikel Arteta, a navijači Liverpula su ironično gromoglasnim oduševljenjem „proslavili“ gol gostiju.

Do kraja susreta nije bilo promena, pa su navijači Liverpula proslavili ubedljivu pobedu nad liderom.

Liverpul se i dalje nalazi na četvrtom mestu sa 50 bodova, pet manje od Arsenala koji se za sada nalazi još uvek na prvom mestu.

Premijer liga, 25. kolo
subota, 8. februar
Liverpul – Arsenal 5:1 (4:0)
(Škrtel 1′, 10′, Sterling 17′, 52′, Staridž 20′ – Arteta(p) 69′)
16:00 Aston Vila – Vest Hem
16:00 Čelsi – Njukasl
16:00 Kristal Palas – Vest Bromvič
16:00 Norič – Mančester Siti
16:00 Sautempton – Stouk
16:00 Sanderlend – Hal Siti
18:30 Svonsi – Kardif

nedelja, 9. februar
14:30 Totenhem – Everton
17:00 Mančester Junajted – Fulam

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter