0
Ostali sportovi

FOTO: FACEBOOK.COM/DUDASMIHAIL

Dudaš očekuje zasluženu medalju na EP

Objavljeno: 08.02.14 u 11:19

Mihail Dudaš, sprski reprezentativac i najbolji desetobojac otkriva gde se trenutno nalazi i koji su mu sledeći ciljevi.

FOTO: FACEBOOK.COM/DUDASMIHAIL
FOTO: FACEBOOK.COM/DUDASMIHAIL

„Na pripremama tokom zimske sezone nažalost nisam bio, jer su se stvari tako poklopile da su me povrede ‘’kačile’’ jedna za drugom. Nakon letnje sezone, izašao sam sa povredom kolena i stopala. Tokom treniranja u periodu izmedju oktobra i januara sam takodje imao losu sreću da mi stopalo nije dalo mira. Sad je sve u redu, te sam se uputio u Kaliforniju gde ću sa našim preponašem Milanom Ristićem, provesti mesec dana na toplom, i dobar januarski trening pojačati u februarskom, na univerzitetu Berkeley.  Nakon priprema u Kaliforniji, planiramo da idemo u Južnu Afriku, a nakon toga ćemo biti u Baru na reprezentativnim pripremama sa celom ekipom atletičara iz Srbije“, kaže Dudaš.

U zimskoj sezoni Dudaš je takmičio bacanje kugle, jer mu je to najteža disciplina u višeboju. Uspeo je da popravi lični rekord, iako nije potupuno zadovoljan rezultatom (14,38 metara).

„Ove godine me čeka Evropsko prvenstvo u Cirihu. Dve godine unazad sam u Helsinkiju na tom istom takmičenju zauzeo četvrto mesto, i tako, u mojoj glavi, izgubio. Ovog puta će biti drugačije, jer ću biti spreman za novi državni rekord što bi trebalo biti rezultat za medalju. Daću sve od sebe da ovog puta ne izgubim medalju koju sam zaslužio“, za kraj je rekao Mihail Dudaš.

hotsport.rs/Atletski savez Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter