0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KRK: Zvezda lagano do polufinala (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.02.14 u 20:02

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su večeras savladali ekipu Borca rezultatom 81:62 (23:11, 18:11, 19:17, 11:23).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su očekivano opravdali ulogu favorita, a pitanje podednika rešili su u prvom poluvremenu kada su stekli prednost od preko 20 poena. U timu crveno-belih nije bilo Damarkusa Nelsona, kojeg je trener Radonjić odlučio da odmori.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dženkins sa 14, Simonović sa 13 i Dragićević sa 10 poena, dok su u protivničkom taboru daleko bolji od ostalih bili Mandić sa 15 i Pešaković sa 14 poena.

Radnički i OKK Beograd igraju od 21 čas. Preostali mečevi četvrtfinala igraju se petak, od 18.30 sastaju se Partizan i FMP, a od 21.00 Mega Vizura i Crnokosa.


Iz minuta u minut:

4/4 – Novim trojkama Simonovića i Dragićevića, Zvezda dolazi do +29 – 70:41. Potom slede minuti bez poena crveno-belih, a Borac pokušava da ublaži poraz serijom od 15-0 poenima Mandića i Pešakovića, te trojkom Cvetkovića. Seriju prekida Lazić za 72:56. Do kraja, Zvezda rutinski beleži pobedu – 81:62.

3/4 – Treća četvrtina ne donosi ništa novo na terenu, Zvezda održava svoju prednost od preko 20 poena. Razigrao se i Dženkins koji je ubacio osam poena u razmaku od dva minuta. Zvezda u ovom delu dolazi do najveće prendnosti od plus 26. Dumić u ovom delu postiže dve trojke i koliko toliko ublažuje konstantno visoku prednost Beograđana. U finišu ove deonice, Simonović pogađa svoju drugu trojku, a crveno-beli u poslednju četvrtinu ulaze sa vođstvom – 60:39.

2/4 – Zvezda je u drugoj deonici praktično razrešila sve dileme oko pobednika, jer crveno-beli prave seriju od 13-0, a gosti prve poene u nastavku postižu posle više od pet minuta. Trener Zvezde Dejan Radonjić pravi česte izmene, kako ne bi umarao svoje igrače. Zvezda na poluvremenu ima prednost 41:22, a najefikasniji su Dragićević sa sedam, Lazić, Katić i Marjanović sa šest.

1/4 – Zvezda na samom startu dolazi do pet poena prednosti trojkom Dženkinsa i bacanjima Dragićevića. Tu prednost crveno-beli ubrzo povećavaju na 14:6, a u uvodnim minutima posebno je raspoložen koji dodaje još pet poena, od toga jednu trojku – 14:6. Zvezda bez mnogo problema nastavlja da povećava razliku, a potez dosadašnjeg dela meča delo je Simonovića koji maestralno zakucava na asistenciju Blažiča. Mandić trojkom budi goste, ali na prvu pauzu crveno-beli vode – 23:11.

 

Trofej „Žućkove levice“ brani Crvena zvezda, koja je prošle godine u Kragujevcu prekinula petogodišnji niz Partizana u najmasovnijem takmičnju.

Crveno-beli su tada slavili sa 78:69, a finalni meč u hali Jezero obeležio je sukob navijača večitih rivala zbog čega je utakmica bila prekinuta i nastavljena dan kasnije bez prisustva publike.

Ekipa Dejana Radonjića i ove godine važi za glavnog favorita, pošto će najveći rival Partizan NIS biti znatno oslabljen neigranjem nekoliko igrača koji su doživeli povrede.

„Ambicije Crvene zvezde su uvek najviše. Moramo ozbiljno da shvatimo ekipu Borca, iako je razlika u kvalitetu na našoj strani. Pritisak je normalan u klubu kao što je Zvezda, ali i ostale ekipe žele da osvoje ovo specifično takmičenje. Ispravke nema i trudićemo se da od prvog meča igramo dobro“, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić na konferenciji pred završni turnir u Kupu Radivoja Koraća.

Kup Radivoja Koraća, četvrtfinale
četvrtak, 6. februar
18:30 Crvena zvezda Telekom – Borac
21:00 Radnički – OKK Beograd

petak, 7. februar
18:30 Partizan NIS – FMP
21:00 Mega Vizura – Crnokosa

Polufinalni dueli zakazani su za subotu od 17 i 21 sat, dok je u nedelju od 20.30 na programu finalni meč.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter