0
Američki fudbal

Sijetl Sihoksi ponizili Denver Bronkose u 48. Superbolu

Objavljeno: 03.02.14 u 04:03

Sijetl Sihoksi odličnu NFL sezonu u kojoj su u ligaškom delu ostvarili 13 pobeda, a u plej-ofu bili nedodirljivi, u 48. Superbolu odigranom na MetLajf stadionu u Njujorku završili su ponizivši Denver Bronkose pobedivši ih sa 43:8 (8:0, 14:0, 14:8, 7:0).

linc-tacdaun

Do svog prvog Vins Lombardi trofeja ekipa koja je važila za najbolji defanzivni timNFL-a u finalnom meču savladao je sastav koji je bio nezaustavljiv u napadu u prethodnom delu sezone. Pejton Mening, kvoterbek Bronksa bio je potpuno neprepoznatljiv o čemu najbolje svedoče dve presečene lopte već u prvom poluvremenu nakon kojih su Sihoksi poentirali.

Da se Denveru ne piše dobro najavio je sejfti Sijetla već u 14 sekundi meča, nakon čega su Sihoksi u prvoj četvrtini još dva puta poentirali fild golom. Usledila su još dva tačdauna u drugom periodu pa se na poluvreme otišlo rezultatom 22:0. Ukoliko se uopšte neko nadao da može da dođe do preokreta u drugom delu igre svaka nada mu je raspršena u prvom napadu pošto je Persi Harvin kikof retrnom povećao na nedostižnih 29:0 i već tada je bilo jasno da će trofej po prvi put otići u Sijetl.

Do prvih i jedinih poena Denver je stigao u poslednjoj sekundi trećeg perioda čime je makar malo spasio svoju čast pošto je izbegao da bude jedini tim u istoriji ovog takmičenja koji bi ostao na nuli posle 60 minuta igre.

Na kraju što se tiče ličnih statsistika kvoterbek pobedničke ekipe Rasel Vilson je kompletirao 18 od 25 pokušaja za ukupno 206 jardi u dva tačdaun dodvanja uz rejting 123,1. Na drugoj strani Pejton Mening je prebacio 280 jardi pošto je od 49 kompletirao 34 pasa, ali je imao i dve presečene lopte uz samo jedno tačdaun dodavanje.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter