1
Ostali sportovi

FOTO: ASS

ASS saopštenjem podseća da je počela gradnja atletske dvorane (FOTO)

Objavljeno: 03.02.14 u 14:27

Juče je na mitingu u Moskvi u disciplini 400m nastupio naš reprezentativac Emir Bekrić (bronzani na Svetskom prvenstvu u Moskvi, šampion i rekorder Mediteranskih igara i zlatni na Evropskom prvenstvu za mlađe senire na 400m prepone) gde je zbog tehničke greške diskvalifikovan.

FOTO: ASS
FOTO: ASS

Atletski savez Srbije se ovom prilikom obraća javnosti zbog izjave Emira nakon jučerašnje trke u kojoj on apeluje: „Molim Vas dajte nam dvoranu“. Savez i Ministarstvo omladine i sporta podržavaju inicijativu našeg atletičara, jer dvorana je svakako nešto što našim atletičarima nedostaje i bez čega se jako teško stvaraju vrhunski rezultati. Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo odbrane i Atletski savez Srbije su nakon niz inicijativa i zajedničkih aktivnosti 26. januara 2013. godine zvanično počeli sa izgradnjom prve atletske dvorane za koju je MOS izdvojio novčana sredstva, MO je dalo zemljište i potrebnu infrastrukturu, a ASS je finansirao projekat.

Upravo dolaskom Vanje Udovičića na mesto ministra sporta pokrenuta je sa mrtve tačke izgradnja atletske dvorane i ministar je na tome svakodnevno angažovan od prvog dana. MOS je za te namere u 2014. godini ukupno izdvojio oko 2,1 milion evra. Nakon jedne godine pri završetku je prva faza gradnje u kojoj je izgrađena podloga za stazu, čelična konstrukcija, tribine, deo pratećih struktura i prostorija i sada je u pripremi proces javnih nabavki za završetak dvorane. Ono što je najbitnije je da je MOS već izdvojio sredstava i obezbedio budžet za završetak atletske dvorane, a sigurni smo da će Ministarstvo odbrane uložiti maksimalne napore da se što pre izgradnja završi, jer ne postoji niti jedna prepreka za realizaciju.

Koristimo priliku da naglasimo da je Atletski savez Srbije uz Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije, sponzore i donatore obezbedio najbolje uslove za pripreme najboljih naših atletičara i trenera u inostranstvu, osebno u toku zimske sezone, kada nemaju gde da treniraju. Atletski savez Srbije je rad da medijima u svakom trenutku omogući da prate izvođenje radova.

Srdačno, Slobodan Branković Generalni sekretar

hotsport.rs/ASS

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter