0
Ostali sportovi

Kolašinac prvi sprski atletičar koji je ostvario normu za SP

Objavljeno: 01.02.14 u 22:13

Asmir Kolašinac, osvajač zlatne medalje sa dvoranskog EP u Geteborgu, danas je ostvario normu za Svetsko prvenstvo u dvorani koje se održava u martu mesecu.

kolasinac

Asmir je takmičio na Mitingu u Karlsruhe i u trećoj seriji zabeležio najbolji hitac od 20.39 metara, što ga je dovelo do petog mesta u ukupnom plasmanu takmičenja. Sledila su još dva ispravna hica u četvrtoj seriji 20.30 metara i u šestoj 20.04 metara.

“Ovo sam već ja, večeras sam bio onaj stari. U prvoj seriji imao sam mali pad koncetracije i prestup, druga serija idealan hitac skoro 21 metar, ali nažalost mali prestup. U trećoj sam morao da bacam na sigurno što je dovelo do 20.39 metara. Zadovoljan sam rezultatom, i nadam se da ću iz takmičenja u takmičenje biti sve bolji”, rekao je naš rekorder u bacanju kugle, Asmir Kolašinac.

“Prvi plan je bio da mu Miting u Karsruhe bude prvo takmičenje u ovoj sezoni, međutim ipak smo odlučili da takmiči i u Novom Sadu, radi malog uvoda. Asmir još uvek nije u punoj takmičarskoj formi, tako da je ovaj rezultat u ovom periodu zadovoljavajući. Zaista je sjajno što je izborio normu za Svetsko prvenstvo u martu već na drugom mitingu u sezoni. Očekujemo da će Kolašinac u punoj formi i sjaju biti krajem ferbruara”, izjavio je trener našeg šampiona Evrope, Nikola Tomasović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter