0
TimeOut

Rađa: Uradio bih isto što i Divac (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.14 u 15:47

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Dino Rađa priznao je danas da je 1990. godine na prvenstvu sveta bio protiv isticanja hrvatske ili srpske zastave i da bi napravio sličan potez kao tadašnji saigrač Vlade Divac, prenosi Tanjug.

Dino Radja

Divac je, posle pobede nad ŠSR-om u finalu u Buenos Ajresu, prišao jednom od navijača sa zastavom Hrvatske i oteo mu je.

„Divac tada nije uradio ništa što ne bih i ja. Mi smo tada imali 22 godine. Nije nas interesovala politika i sve što se dogadalo u pozadini. Mi smo jedino želeli da budemo prvaci sveta. I da se meni približio neko sa srpskom, italijanskom ili bilo kojom drugom zastavom, uradio bih istu, potpuno istu stvar kao Vlade“, rekao je Rađa za portal Indeks.

Divac je posle tog incidenta objasnio da je titulu svetskog šampiona osvojila Jugoslavija i da je želeo da slavi uspeh uz zastavu te države.

Rađa je demantovao i navode koji su se često pojavljivali u pojedinim medijima da je Divac posle meča u Buenos Ajresu zgazio hrvatsku zastavu.

„Mi smo tada igrali za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku, ne za Srbiju. I na kraju, svašta se tumačilo i pričalo kod nas. Od toga da je on tu zastavu gazio, da je udario tog čoveka, da je pljuvao… Ako bolje pogledate snimak, videćete da se ništa od svega toga nije desilo“, dodao je Rađa.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter