0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Radnički traži da se ponovi finale Kupa!

Objavljeno: 27.01.14 u 09:09

Vaterpolo klub Crvena zvezda je sinoć osvojio Kup Srbije pobedom nad ekipom Radničkog iz Kragujevca, neverovatnim golom golmana Šefika u poslednjoj sekundi meča. Poraženi tim iz Kragujevca uložio je žalbu i traži ponavljanje meča jer smatra da je pobeda beogradske ekipe bila neregularna.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Saopštenje VK Radnički Kon Tiki prenosimo u celosti:

„VK Radničk Kon Tiki uložio je žalbu i zahteva da se finalna utakmica Kupa Srbije za sezonu 2013/2014, ponovo odigra, zbog materijalne povrede pravila prilikom postizanja pobedonosnog gola, a koja je direktno uticala na konačan rezultat i pobednika samog takmičenja.

Prva osnova za žalbu je šut golmana Crvene zvezde prilikom postizanja pobedonosnog pogotka koji nije bio regularan. Posle izlaska lopte u gol-aut, šut ka golu je mogao biti upućen jedino iz „prve“, kao prilikom izvođenja prekršaja iza linije od pet metara. Prilikom upućivanja lopte ka golu Radničkog, golman Crvene zvezde je napravio prvo dva pokreta a potom i zamah pre nego što je uputio udarac ka golu što po pravilima nije dozvoljeno i lopta se u ovoj situaciji dodeljuje protivničkoj ekipi.

Druga osnova za žalbu je usporeni video zapis na kome se jasno vidi da je isteklo vreme pre upućivanja udarca na gol i napuštanja ruke golmana Crvene zvezde, na stranu što i sam udarac, kao što je gore i navedeno, nije mogao biti upućen.

VK Radnički Kon Tiki, zbog gore navedenog, zahteva da se finalna utakmica ponovi, a sudije zbog materijalne povrede pravila adekvatno sankcionišu.

VK Radnički Kon Tiki Kragujevac“

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter