0
Ostali sportovi

FOTO: VK Crvena zvezda

Šefik golom preko celog bazena doneo trofej Zvezdi! (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 26.01.14 u 21:55

Vaterpolisti Crvene zvezde uspeli su da odbrane titulu u Kupu, pošto su u finalu bili bolji od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 12:11 (3:2, 3:3, 3:2, 3:4). Gol za pobedu crveno-belih postigao je Denis Šefik preko celog bazena u poslednjoj sekundi!

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Radnički je poveo golom Korolije, nakon asistencije Markovića, ali je Prlainović vrlo brzo sa distance poravnao rezultat. Ipak, Kragujevčani su ponovo stigli do prednosti, zahvaljujući golu Markovića, ali crveno-beli odgovaraju istom merom i preko Avramovića stižu do 2:2. Tek u finišu prvog perioda igre Zvezda je uspela da iskontroliše napade Radničkog i da preko Rašovića stigne do prvog vođstva na meču.

Na startu druge četvrtine ponovo Radnički prvi postiže pogodak, ali crveno-beli sjajnim golom Vukčevića stižu do prednosti 4:3. Ipak, slavlje nije dugo trajalo pošto se revanširao Zloković i na isti način savladao Šefika za novi egal.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Žestok tempo i igra gol za gol nastavljena je i dalje. Vapenski je strelac za Zvezdu, dok je Filipović preuzeo odgovornost u napadu Radničkog i pogodio za 5:5. Kao i u prvoj četvrtini, tako i u drugoj deonici, Zvezda se bolje snašla u završnici i golom Prlainovića otišla na odmor sa golom prednosti – 6:5.

U trećoj četvrtini, prvi put na meču, crveno-beli su stigli do dva gola prednosti. Strelac je bio Vapenski. Ipak, Kragujevčani su smanjili na 7:6 golom Filipovića, ali Rašović vrlo brzo vraća Zvezdu na +2.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Golom Rašovića crveno-beli su se odlepili na 9:6, a do kraja četvrtine Radnički je uspeo da smanji zaostatak na dva gola preko svog najboljeg igrača, Filipovića.

Na startu poslednje deonice najpre Filipović postiže gol za 9:8, ali zvezda preko Mana koristi situaciju igrača više i održava dva gola viška. Ključni momenat se dogodio kada je Filipović promašio peterac i kada je Vapenski bio precizan na drugoj strani za 11:8.

Ipak, Kragujevčani se nisu predavali, već su sa dva vezana gola prišli na 11:10, da bi nakon promašaja Zvezde Burić bio precizan za 11:11 i nastavak drame.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zvezda kreće u važan napad 40-ak sekundi pre kraja, ali Prlainović lakom udara rivala i sudije sviraju faul. Gosti dobijaju 15-ak sekudi da naprave neverovatan prekret i savladaju domaćina, ali nisu uspeli da ugroze Šefika. Golman Zvezd dobija loptu, šutira ka golu protivnika i postiže neverovatan gol za konačnih 12:11 za Zvezdu.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LCeDfT6NYYI

Usporeni snimak je pokazao da je u trenutku šuta isteklo vreme, ali su sudije priznale pogodak. Da li će biti naknadne promene ishoda meča znaćemo verovatno već u ponedeljak, do tada Zvezda je osvajač Kupa Srbije za sezonu 2013/2014.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter