2
TimeOut

10 igrača Barselone sa najvećim otkupnim klauzulama

Objavljeno: 25.01.14 u 10:33

Barselona ima jasnu politiku, obučavati mlade i talentovane igrače, praviti od njih igrače za velika dela i puštati ih iz kluba jedino u slučaju ogromne ponude i pokrivenosti u timu.

Poznato je da igrači Barselone imaju i visoke klauzule u svojim ugovorima, kojima je definisano koliko drugi klubovi moraju da plate ukoliko uopšte žele da probaju da dovedu nekog od igrača Barse. Predstavljamo vam 10 igrača sa najvećim klauzulama, probajte da pogodite koji su i bez prethodnog čitanja.

10. Havijer Maskerano 100 miliona evra

Ponekad prgav, ponekad nekorektan, ali uvek borben, Havijer Maskerano je jedan od velikih Barsinih pogodaka. Njegova cena za ostale klubove je 100 miliona a Barsa ga je Liverpulu platila 24 miliona 2010. godine. Pokazao je da ume da igra i u odbrani i u sredini a ugovor mu ističe 2016. godine. S obzirom da ima 29 godina, teško da će bilo ko ponuditi i približnu sumu ovoj u klauzuli.

maskerano

9. Aleksis Sančez 100 miliona

Barsa ga je platila 26 miliona evra, plus 11 miliona za bonuse i logično je da će klub koji želi da ga dovede morati da izdvoji mnogo više od toga. On igra promenljivo, nekad je drugi Mesi, nekada se ne vidi na terenu. Može se reći da mu je ovo najbolja sezona do sada a jedino je potrebno da poradi na konzistentnosti kako bi bio definitivno okarakterisan kao „svetska klasa“.

Aleksis Sancez

8. Dani Alveš 100 miliona

Kada se pridružio Barsi 2006. godine postao je treći najskuplji defanzivac svih vremena sa sumom od 32,5 miliona evra obeštećenja. Novac je u potpunosti opravdao. Standardan je član prve postave godinama, naosvajao se trofeja i više puta je biran u idealne timove u UEFA i FIFA izborima.

FC Barcelona v CA Osasuna - Copa Del Ray

7. Pedro 150 miliona

Pedro ima ugovor do 2016. godine i teško da će pre toga otići iz Barse… a i nakon toga. Ovaj momak je još jedan biser koji se teško prepušta drugima. Ipak, nakon impresivnog starta profesionalne karijere, čini se da je malo posustao u svom razvoju ali definitivno ima još prostora a i vremena da se pridruži najboljima na svetu.

Pedro

6. Buskets 150 miliona

Često osporavan ali veoma pouzdan. Iako relativno mlad, osvojio je sve što se osvojiti može i sa Barsom i sa Španijom. Pod Pepovim vođstvom je usavršio tehniku koja mu je nedostajala i sada važi za jednog od najboljih veznjaka sveta koji je skoro u potpunosti nadomestio odlazak sjajnog Jaja Turea.

buskets-serhio

5. Nejmar 150 miliona

Možda ste očekivali da ga vidite na višoj poziciji na ovoj listi, ali ne, Nejmar je tek peti. Iako je plaćen, za sada nije utvrđeno koliko miliona, ali sigurno preko sume koja se prvobitno spominjala, Nejmar je ostao na „svega“ 150 miliona. Razlog je jednostavan, Barsa više ceni svoje izdanke nego kupljene „gotove“ igrače. No, ostaje mogućnost da ovaj iznos poraste ako i Nejmar kao igrač sazri, što se i očekuje.

Nejmar

4. Fabregas 200 miliona

Sesk se vratio kući i Barsa neće dopustiti da ga ponovo izgubi. Situacija je jasna, Sesk je po mnogima novi Ćavi, jedan od najkreativnijih veznjaka današnjice i čovek koji pred sobom ima još mnogo vrhunskih sezona. Zašto bi ga se Barsa (ponovo) odrekla?

sesk-fabregas-barsa

3. Pike 200 miliona

Neki kažu da je Fergusonova najveća greška, ali bilo kako bilo, Pike je defanzivac čije bi ime moglo da ostane upisano zlatnim slovima u istoriji Barse. Manjak vrhunskih defanzivaca na svetskoj fudbalskoj sceni primorao je Barsu da odredi čak 200 miliona u Pikeovoj klauzuli.

Đerar Pike

2. Inijesta 200 miliona

Drugo mesto zauzima jedan od najvažnijih šrafova u Barsinoj mašineriji u poslednjih desetak godina. Inijesta je jedan od najboljih veznjaka sveta godinama unazad a cifra od 200 miliona je tu da pokaže da će čitavu karijeru provesti u prestonici Katalonije. Nedavno je maestro potpisao i novi ugovor sa klubom.

andres-inijesta-prst

1. Mesi 250 miliona

Očekivano, Mesi zauzima prvo mesto na ovoj listi a razloge znaju i vrapci na grani. Mesi je na putu da obori sve Barsine golgeterske rekorde, mnoge je već i oborio a zanimljivo je da bi uprkos klauzuli od 250 miliona nekoliko klubova ipak moglo da ga dovede čak i za toliko novca a pominju se: PSŽ, Bajern, Mančester Siti, Inter… Čak postoji tvrdnja da je Barsa dobila takvu ponudu prošle godine, ali Mesi nije želeo da promeni sredinu.

Lionel Mesi

U okviru Hotsport specijala pogledajte još:

10 najboljih stadiona koji će tek biti izgrađeni

10 stadiona sa neverovatnim pejzažima oko sebe

10 najskupljih zimskih transfera u istoriji

10 najboljih transfera u istoriji Premijer lige

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter