0
Ostali sportovi

Zvezda i Radnički favoriti za osvajanje Kupa (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.14 u 15:46

U Kući vaterpola je održana konferencija za medije uoči finalnog turnira Kupa Srbije koji će na bazenu Tašmajdan u organizaciji Crvene zvezde biti održan 25. i 26. januara.. Pehar brani Crvena zvezda koja je prošle godine pobedila Partizan Rajfajzen u produžecima.

finale kupa kzs

Crvenu zvezdu je predstavljao trener Dejan Savić, Partizan Rajfajzen trener Vladimir Vujasinović, Vojvodinu trener Dejan Stanojević a Radnički Kon Tiki sportski direktor Jugoslav Vasović

U subotu ,u prvom polufinalu od 18.15 sastaju se Vojvodina i Crvena zvezda. Dva sata kasnije je duel između Partizana i Radničkog.

„Novosađani sa puno elana igraju protiv nas ali je jasno da smo veliki favoriti. Imali smo četiri treninga sa Primorjem u Rijeci. Naše ambicije su visoke , želimo da pobedimo“, rekao je Dejan Savić.

Dejan Stanojević je istakao zadovoljstvo da Vojvodina igra u elitnom društvu:

„Naši rivali spadaju u svetski krem, medju pet šest najboljih timova. Svesni smo realnosti. Ipak hoćemo da pokažemo dobru igru, tražiću od igrača da se bore do kraja i da ne gledaju na semafor.“

Duel Radničkog i Partizana je derbi polufinala. Savić je ocenio da je tim iz Kragujevca u maloj prednosti, Stanojević da je duel neizvestan.

Vladimir Vujasinović je kazao:

„I naše su ambicije visoke. Pokušaćemo da pobedimo Radnički kao prošle godine. Nedavno smo ubedljivo poraženi ali sam zadovoljan kako smo delovali u prve dve četvrtine. Posle smo pali i to mi se nije dopalo. Vraćaju nam se Dedović koji će igrati sa maskom i Čučković koji će imati snage za desetak minuta. Sa druge strane zbog zdravstvenih problema neće biti Rackova. I Mandić se potpuno oporavio. Pripremali smo se, bili na četiri treninga u Solnoku tako da očekujem da pružimo dobru igru.“

Radnički će, po rečima Vasovića, biti kompletan:

„Oporavili su se Zloković i Filipović. Znamo snagu Partizana, neće nas zavarati nedavna pobeda na Banjici. Želimo plasman u finale i duel za pehar. Radimo dobro i spremni smo da damo maksimum“, istakao je Jugoslav Vasović.

Viktor Jelenić je ispred organizatora turnira Crvene zvezde istakao veliku pomoć Sekretarijata za sprot Beograda.

Ulaznice se prodaju od petka na blagajnama Tašmajdana. Za svaki od polufinalnih duela karta je 200 dinara, finale je 300 dinara uz dobijanje kalendara Crvene zvezde. Mečeve će prenositi RTS.

Učesnici konferencije su pričali i o stanju u klubovima. Najteže je Partizanu. Vujasinović kaže:

„Nije tajna kod nas je katastrofa i to ne samo kada su plate i stipendije u pitanju. Teško je i sa održavanjem bazena, često smo na drugim objektima. Stariji kažu da nikada nije bilo ovako.“

Vasović je istakao zadovoljstvo uslovima u Kragujevcu, pomoći grada i sponzora konstatujući da je klub tek na početku,

Stanojević je zadovoljan uslovima koje klub ima na bazenu Slana bara ali je istakao i problem što Vojvodinu moraju da napuštaju igrači i treneri.

Dejan Savić je rekao da je u Zvezdi stabilna situacija uz uobičajene probleme sa kojima je klub naučio da se bori.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter