0
Ostali sportovi

Kung najbrži na skraćenom Vengenu, odložen spust za dame

Objavljeno: 18.01.14 u 13:59

Pobednik petog ovosezonskog spusta u Svetskom kupu koji je danas vožen na legendarnoj stazi u Vengenu je domaći takmičar Patrik Kung koji je na taj način obradovao veliki broj navijača koji se se okupili na ovoj legendarnoj stazi.

patrik-kung-vengen

Švajcarac je skraćenu stazu prešao u vremenu od 1:32,66 minuta čime je došao do svoje prve pobede u najbržoj disciplini odnosno druge u karijeri. Pored Kunga na pobedničkom postolju završili su još Austrijanac Henes Rajhelt koji je za pobednikom kasnio svega šest stotinki odnosno Niorvežanin Aksel Lund Svindal sa sedam stotinki lošijim vremenom od Švajcarca.

Sa 60 osvojenih bodova na današnjem spustu Aksel Lund Svindal je povećao svoju prednost u odnosu na rivale i u ovoj disciplini (360 ukupno), ali i u generalnom plasmanu gde sada ima 84 poena više od drugoplasiranog Marsela Hiršera (757 – 675).

Skijaši takmičenje u Svetskom kupu nastavljaju već sutra na istom mestu, ali slalomskom trkom. Svakako bi trebalo spomenuti da je današnji spust u konkurenciji dama koji je bio planiran u kortini d’Ampeco pomeren za sutra kada će biti vožen i superveleslalom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter