0
Evropske lige

Fudbaleri izabrali Radovića za najboljeg igrača lige

Objavljeno: 17.01.14 u 15:58

Srpski fudbaler, Miroslav Radović, proglašen je za najboljeg fudbalera poljske Ekstraklase u 2013. godini. Ovaj izbor, koji je sedmi put tradicionalno održan, dobija na velikoj težini, ako se uzme u obzir da su u glasanju učestvovali svi članovi poljskog „Udruženja fudbalera“.

Miroslav Radović

Za najboljeg poljskog fudbalera, treći put za redom proglašen je član Borusije Dortmund Robert Levandovski. Najbolji trener Ekstraklase je Jan Urban, koji je nedavno dobio otkaz na klupi Legije, dok je najbolji mladi fudbaler Dominik Furman, takođe član varšavske ekipe.

„Velika mi je čast što su me baš fudbaleri proglasili za najboljeg igrača prve poljske lige. Ova nagrada će me samo motivisati da dam sve od sebe kako bih sa Legijom odbranio titulu prvaka Poljske“, istakao je Miroslav Radović koji se trenutno sa ekipom nalazi u Turskoj gde se pripremaju za prolećni deo sezone.

Sastav Legije je relativno ostao isti, ali je novo ime na klupi. U pitanju je Norvežanin Hening Berg koji je svojevremeno igrao za slavni Mančester Junajted.

„Imamo novog trenera, a ambicije se ne menjaju. Krećemo sve iz početka da bi na kraju ostvarili cilj, a to je odbrana šampionske titule“, kaže Radović, koji je posle osam godina nastupanja za Legiju iz Varšave nedavno dobio i poljsko državljanstvo.

30-godišnji krilni igrač objasnio je da je u pitanju bila formalnost, jer se sada više neće voditi kao stranac u ekipi.

„Uzeo sam državljanstvo iz poštovanja prema ljudima koji su me od prvog dana prihvatili kao najrođenijeg. Naravno, zna se odakle dolazim, to se ne zaboravlja“, rekao je Radović, koji je tako postao državljanin Evropske unije, što će biti od velikog značaja za ekipu Legije, jer će od sezone 2015/16, biti uvedeno pravilo da će svaki tim moći da ima najviše trojicu igrača koji nemaju EU državljanstvo.

Iako poljski pasoš otvara mogućnost nastupa za poljsku reprezentaciju, Radović ističe da ne razmišlja u tom smeru.

„Poljska je velika zemlja sa mnogo talentovanih igrača. Mislim da su reprezentaciji više potrebni igrači koji su prošli kroz mlađe selekcije“, tvrdi Radović.

Srbin je u jesenjem delu sezone na 14 mečeva postigao čak šest golova. Nedavno je produžio ugovor sa Legijom za koju nastupa već osam godina do sezone 2016/17.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter