0
Auto Moto

Dakar 2014: Koma ide ka Tituli, Sagmajster ponovo napredovao

Objavljeno: 17.01.14 u 12:38

Ostale su još samo dve etape do kraja Dakar relija 2014. Vozači će voziti najpre od El Salvadora do La Serene i na kraju od La Serene do konačnog odredišta, Valparasija.

Dakar reli

Kod motorciklista, nakon 11. etapa vodeći je Španac Mark Koma na svom KTM-u. Do sada je ostvario vreme od 48 sati, 39 minuta i 41 i sekunde i tako iza sebe ostavio sunarodnika, Bareda Borta, za 37 minuta i 36 sekundi. Prošlogodišnji pobednik, Siril Depre, je tek na 6. mestu sa 2 sata i 16 minuta zaostatka za vodećim. Jedini srpski predstavni, Gabor Sagmajster, bio je za 2 sata, 19 minuta i 27 sekundi sporiji od pobednika poslednje etape i tako izborio napredak u generalnom plasmanu za dve pozicije i sada je 51.

U kategoriji automobila za titulu najboljeg bore se Nani Roma i Stefan Peterhansel. Roma dve etape pre kraja ima vreme od 45 sati i skoro dva minuta, što je za pet minuta i 32 sekunde brže od branioca titule, Peterhansela.

Kod kamiona očekivano je prvoplasirani Karginov u Kamazu, koji je iza sebe za osam minuta ostavio Holanđanina De Roja. U kategoriji Kvadova vodi Ignasio Kasal, koji će po svemu sudeći, postati pobednik ovogodišnjeg Dakara u ovoj konkurenciji.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter