0
Ostali sportovi

Srpski rukometaši poraženi od Rusa

Objavljeno: 15.01.14 u 19:39

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Rusije rezultatom 25:27 (14:14) u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva u Danskoj. 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Naši su pružili lošu partiju, Rusi su zasluženo došli do trijumfa, pa će odluka o prolazu doći nakon meča sa Francuzima u poslednjem kolu u sredu od 20.45.

Najefikasniji u našem timu bio je Marko Vujin sa šest golova, dok je Petar Nenadić dao jedan manje. Junak utakmice bio je golman Rusije Bogdanov sa 15 intervencija, Stanić je imao samo pet uspešnih odbrana.

Iz minuta u minut:

Emdokimov je već u prvom napadu savladao Stanića, a na drugoj strani uzvraća Nikčević. Obe ekipe su u narednim napadima bile bez promašaja, pa je rezultat 3:3. Ali, tada Srbija sa igračem manje uspeva da stvori dve kontre i golovima Prodanovića povede sa 5:3.

Kovalev je sa sedam metara smanjio, ali je Vujin na drugoj strani brzo vratio dva gola prednosti našoj selekciji, a Nikčević nakon nove kontre pogađa za 7:4.

Rusi su ponovo uspeli da smanje na dva gola, ali su naši još jednom uzvratili brzim golovima Vujina sa sedam metara i Nikčevića – 9:5. Kovalev je sa sedam metara ponovo uspešniji od Stanića za 9:6. Rusi koriste isključenje Prodanovića i sa igračem više postižu dva brza gola, a potom i izjednačuju na 9:9, a Atman u 18. minutu donosi Rusima prednost – 9:10.

Seriju bez pogodaka prekida Vujin i posle serije Rusa od 5:0, izjednačuje na 10:10. Rusi su još jednom postigli dva brza gola, ali su naši uzvratili na isti način, pa je u 23. minutu rezultat 12:12. 

Rusi su u naredna četiri minuta imali igrača manje, ali su naši promašili čak tri zicera, što Rusi koriste za vođstvo 14:13. Ipak, u poslednjim sekundama prvog dela igre, kapiten Momir Ilić pogađa za 14:14 i odlazak na odmor.

Početak drugog dela igre pripao je Rusima, koji koriste neorganizovane napade naše ekipe i za dva i po minuta postižu tri gola za 14:17, što primorava našem selektora Matića da zatraži tajmaut.

Naši su u drugom delu igre proradili tek posle osam minuta preko Nemanje Ilića, a potom su precizni Vujin, i Nenadić, ali Rusi i dalje vode – 18:20.

U narednim minutima, Rusi su uspeli da zadrže dva gola prednosti – 20:22 na deset minuta do kraja. Naši su i dalje delovali konfuzno u napadu i teško dolazili do pozicije za šut i sa igračem više u polju.

Naši su se konačno probudili, pogodili su Nikčević i Zelenović, sedam i po minuta pre kraja, Rusi imaju gol prednosti 22:23. U naredna dva napada pogađaju Šelmenko i ponovo Zelenović – 23:24, ali isti igrač dobija i isključenje, a Kovalev ponovo donosi Rusima dva gola prednosti golom sa krila uz mnogo sreće.

Naši rukometaši nisu uspeli da se vrate u meč, a minut i po do kraja propuštena je i poslednja šansa kada je Petar Nenadić zaradio isključenje zbog prigovora sa klupe. Kovalev pogađa za konačnih 24:27.

 

Ukoliko pobede na ovom susretu, ‘Orlovi’ će osigurati prolaz u narednu fazu takmičenja. Srbija i Rusija su se sastajale dva puta u okviru kvalifikacija i oba puta je naša selekcija bila uspešnija. Uprkos tome, selektor Vladan Matić očekuje težak meč:

„Očekuje nas još jedna rovovska borba. Nadam se da ćemo odigrati dobru odbranu, koja će nam omogućiti više prostora za kontre i polukontre. Rusi imaju teške bekove i odlične šutere, zaslužuju poštovanje. Čim su se kvalifikovali za Evropsko prvenstvo znači da su kvalitetni. Imaju mladu reprezentaciju koja igra atraktivan rukomet. Odlikuje ih dobra kontra, nadam se da ćemo uspeti da ih zaustavimo i zabeležimo pobedu“.

Podsetimo, Srbija je u prvom kolu bila bolja od Poljske sa 20:19, dok je Rusija poražena od Francuske sa 35:29.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter