0
Auto Moto

Francuska policija saopštila detalje Šumaherove nesreće

Objavljeno: 08.01.14 u 11:46

Policijski istražitelji iz Alebrtvila saopštili su danas detalje nesreće koja se desila Mihaelu Šumaheru 29. decembra i nakon koje se već više od 10 dana nalazi u komi u bolnici u Grenoblu.

sumaher-skijanje-kaciga

Istražitelji su saopštili da su pregledali video snimak nesreće koju je snimila kamera koju je Šumaher nosio na kacigi i da im je to dosta pomoglo u rekonstrukciji nesrećnog događaja. Na snimku se vidi da je Mihael izašao sa obeleženog dela staze i da je skijom naleteo na kamen koji ga je odbacio.

Takođe je otkriveno da skije nisu uzrok nesreće pošto se samo na jednoj od njih vidi ogrebotina nastala kada je Šumaher zakačio kamen. Istražitelj koji je govorio na konferenciji za medije nije želeo da ulazi u to da li je možda Šumaherova neopreznost razlog incidenta.

„Znamo da je Mihael dobar skijaš. Ne možemo precizno da odredimo kojom brzinom je skijao, ali ej to bila brzina vrlo dobrog skijaša na vrlo dobrom terenu, ali to u principu i nije previše bitno u rekonstrukciji događaja. Kvalitet snega takođe nije bio na zavidnom nivou, ali to nije deo naše analize. Često nam se dešavaju ovakve nesreće i vrlo dobro smo uhodani u ovakvim istragama“ – rekao je Patrik Kvinsi, glavni istražitelj francuske policije u ovom slučaju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter