0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Milosavljević i Bogdanović srušili Megu (VIDEO)

Objavljeno: 06.01.14 u 19:44
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana su u 15. kolu ABA lige savladali kao gosti ekipu Mega Vizure rezultatom 81:76 (25:14 14:16, 28:24, 14:22).

Partizan je praktično vodio od starta do kraja meča, a presudne su bile prva i treća deonica. U prvoj su crno-beli napravili razliku koju su održavali do samog kraja meča, dok su u trećoj, koja je bila i najefikasnija, u jednom trenutku imali čak 20 poena prednosti, što je bilo nenadoknadivo za domaći tim.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milosavljević sa 22 poena, Bogdanović je ubacio 19 uz 7 skokova i po pet asistencija i ukradenih lopti, dok je Kinzi ostao na 11 iz prvog poluvremena. Kod Mege iskusni Varda je ubacio 18 a Avramović 16 poena.

Partizan je tako stigao do druge pozicije koju deli sa Cedevitom sa 11 pobeda i 4 poraza, dok je Mega Vizura deseta sa 6 pobeda i 9 poraza.

Tok meča:

4/4: Početkom poslednje deonice Partizan je uspevao u nameri da održava dvocifrenu prednost, koja je iznosila i do 15 poena ali je u drugoj polovini poslednje četvrtine Mega ipak uspela da se približi. Reljić je pogodio trojku za 69:76, tri minuta pre kraja susreta, ali je Milosavljević nastavio da pogađa i ponovo doveo crno-bele do 78:69. Ponovo je uspela mega da smanji prednost, ali je vreme isticalo. Po dva poena su ubacili Dangubić i Avramović i stigli do 73:78,  Bogdanović je potom bio polovičan sa linije penala, pa je Miljenović ubacio trojku i doveo Megu od 76:79 ali je to bilo sve od domaćeg tima. Tačku na meč stavio je sjajni Milosavljević za konačnih 81:76.

3/4: Crno-beli su izgleda već sada, još jedan meč prelomili trojkama u ključnim momentima. Nakon laganog starta treće deonice, došlo se do 40:32 za Partizan, ali u naredna dva napada crno-beli, tačnije Milosavljević i Lovernj ubacuju po trojku i dovode svoj tim do 46:32. Nakon njih, i Bogdanović pogađa trojku za 15 poena prednosti a maksimalnih 60:40 doneo je ponovo Bogdanović i to ponovo trojkom. Mega je uspela da smanji prednost, ali ipak Partizan se bolje snašao u najefikasnijoj četvrtini do sada pa u poslednji deo igre ulazi sa prednošću od 67:54.

2/4: Nakon nekoliko promašaja na obe strane, Tepić je realizovao oba slobodna bacanja , da bi nešto kasnije Kinzi trojkom doveo Partizan do velikih 30:16. U nastavku druge četvrtine Partizanje dopustio domaćem timu da dođe na svega 3 poena zaostatka nakon sjajne serije Mege od 13:2. Ipak, ponovo je Kinzi pogodio važnu trojku, potom je i Lovernj ubacio dva poena i vratio Partizan na osam poena prednosti. Do kraja deonice Milosavljević je ubacio poene i na poluvreme se otišlo rezultatom 39:30 za Partizan.

1/4: Prvo vođstvo na meču imala je ekipa Mege preko Avramovića ali je brzo usledila serija Partizana od 8:0, pa su crno-beli poveli sa 8:2. U nastavku, Mega je uzvratila istom merom, odnosno serijom 8:0 te stigla do 10:8. Od tog trenutka Partizan je bio dominantan na terenu. Crno-beli su do kraja prve deonice ubacili čak 17 poena, dok je domaći tim ubacio samo četiri preko Jokića i Milovanovića, pa se na prvu pauzu otišlo vođstvom Partizana od 14:25.

Uprkos svim problemima sa kojima se nose uključujući tu i odsustvo prvog trenera Duška Vujoševića i prilično zgusnut raspored crno-beli su i u večerašnjem duelu favoriti iako Velimir Gašić, koji će i večeras voditi tim, u najavi meča to nije želeo da prizna.

„Sledi nam treće gostovanje u nizu i meč protiv jednog vrlo mladog i talentovanog tima. Ljudi koji vode Mega Vizuru pokušavaju da talenat igrača razviju i dovedu do nivoa da oni budu što kvalitetniji i da predstavljaju pravu vrednost za srpsku košarku. U dosadašnjem toku takmičenja, kao novopridošli član, igrači Mega Vizure su pokazali određeni kvalitet, kao i da mogu da budu vrlo konkurentni protiv ekipa koje su mnogo iskusnije i kvalitetnije od njih. To treba da bude dovoljno dobra opomena za nas“ – istakao je Gašić, koji je dodao i da je srpski šampion odnosno da su pojedini igrači tokom nedelje imali određenih zdravstvenih problema, ali da bi trebalo da svi budu spremni za večereašnji duel.

Sa druge strane trener Mega Vizure Dejan Milojević nema dilemu, ali se isto tako nada da bi njegov tim možda mogao da napravi veliko iznenađenje.

„Partizan je jedan od favorita za osvajanje ABA lige, ista uloga mu pripada i u utakmici protiv nas. Ali, verujem da moja ekipa može da igra dobro protiv svakoga. I ovog puta daćemo sve od sebe i ako se ukaže prilika, probati da pobedimo. Na domaćem terenu igramo izuzetno dobro. Volimo da igramo na veliki broj poena i probaćemo da uvedemo Partizan u naš ritam. Ako u tome uspemo, imaćemo veće šanse da slavimo“ – rekao je Milojević.

U dosadašnjem delu takmičenja Partizana je zabeležio 10 pobeda i četiri poraza, dok je Mega Vizura uz šest trijumfa osam puta izgubila.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter