0
Odbojka

Odbojkaši Srbije pobedom nad Slovenijom stigli na set od SP

Objavljeno: 04.01.14 u 20:27

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u J grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto je u Nišu bila bolja od selekcije Slovenije sa 3:0 (25:20, 25:19, 26:24).

Slovenci su bolje otvorili utakmicu i na samom startu stekli četiri poena prednosti. Ipak, odbojkaši Srbije su postepeno podizali kvalitet svoje igre, vrlo brzo preokrenuli rezultat u svoju korist i na kraju dobili prvi set sa pet poena razlike.

U drugom setu ‘Orlovi’ su kontrolisali igru od početka do kraja, a podatak da smo imali šest set lopti dovoljno odslikava dominaciju. Miloš Nikić je lako poentirao dijagonalom za vođstvo od 2:0 u setovima.

 Sjajnu igru iz drugog seta, Srbija je nastavila i u trećoj deonici. Briljirao je korektor, Aleksandar Atanasijević, koji je bio nerešiva enigma za odbojkaše Slovenije. Uprkos odličnoj igri rivala, Srbija je i ovaj set rešila u svoju korist, 26:24 za konačnih 3:0.

Ovom pobedom ‘Orlovi’ su stigli na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, pošto sa dve pobede bez izgubljenog seta zauzimaju 1. poziciju i u meču sa Portugalom, koji se igra u nedelju od 18 časova, biće im potrebno da osvoje samo jedan set.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter