0
Ostali sportovi

Svindal najbrži i u Bormiju

Objavljeno: 29.12.13 u 13:29

Norvežanin Aksel Lund Svindal i treći put ove sezone trijumfovao je u spust trci Svetsekog kupa, ovog puta na legendarnoj trci u italijanskom ski centru Bormio.

svindal-bormio

Svindal je do novih 100 bodova koji su ga učvrstili na liderskoj poziciji i u ovoj disciplini i u generalnom plasmanu došao trijumfom u vremenu od 1:54,08 što je za 39 stotinki bilo bolje ostvarenje od drugoplasiranog Hanesa Rajhelta iz Austrije. Poslednje mesto na postolju zauzeo je Kanađanin Erik Gej koji je za pobednikom kasnio 51 stotinku.

Svindal sada ima gotovo 200 bodova više (630-435) od drugoplasiranog u generalnom plasmanu Marsela Hiršera koji se nije usudio da učestvuje na današnjem spustu čiji je start inače kasnio zbog loših vremenskih uslova, ali je trka na kraju ipak održana. Zanimljivo je da uprkos tome što je vidljivost bila slaba zbog padavina srećom nije bilo ozbiljnijih padova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter