0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Jelena Popović: Poklonile smo zlato Brazilkama

Objavljeno: 25.12.13 u 12:30

Srpska rukometašica Jelena Popović izjavila da je osvajanjem srebrne medalje na šampionatu sveta napravljen istorijski rezultat, ali da ostaje mali žal za zlatom, pošto je uverena da Brazilke nisu bolji tim.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Krivo mi je jer ni u jednom trenutku nisu pokazale da su bolje od nas. Jednostavno smo im dale zlato. Imale smo nekoliko prilika da se vratimo i napravimo preokret, ali nismo uspele u tome. Same sebe smo pobedile“ – rekla je Popovićeva Tanjugu i kroz suze konstatovala da će joj nedostajati saigračice iz reprezentacije.

Prema njenim rečima srebrna medalja sa SP biće veliki podstrek kada su sledeća takmičenja u pitanju – Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj, sledeće Svetsko prvenstvo, kao i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„Mislim da smo na ovom prvenstvu pokazale da smo veliki tim, pravi kolektiv i nepobedive, bar do finala i meča sa Brazilom. Osvojile smo srebro i ostavile prostor za naredno prvenstvo Evrope. Olimpijske igre u Rio de Žaneiru su još daleko, idemo korak po korak, prvo da izborimo učešće na EP i napravimo tamo razultat, onda sledi Svetski šampionat, koji će biti kvalifikacioni za Rio“ – poručila je Popovićeva, članica francuskog Nanta.

Ona se nada da će uspesi Srbije u rukometu u poslednje vreme uticati na popularnost ovog sporta.

„Mnogo više devojčica je počelo da se bavi rukometom posle prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva gde smo posle toliko godina napravile veliki uspeh i najavile osvajanje srebrne medalje na SP. Sigurna sam da ćemo postati idoli devojčicama i da će početi da treniraju rukomet, kako bi jednog dana postale vrhunski igrači, možda čak i reprezentativke“ – rekla je Popovićeva.

Izabranice selektora Saše Boškovića pridružile su se košarkašima, vaterpolistima, odbojkašima, Novaku Đokoviću, Milici Mandić i ostalim srpskim šampionima koji su imali priliku da dožive doček ispred gradske Skupštine.

„Uvek sam želela da vidim kako izgleda prostorija iz koje se izlazi na balkon. Kada sam videla dole narod, koji je došao da nas vidi i pozdravi, osećaj je bio neverovatan, stvarno velika stvar. Pre toga smo bile na svečanosti Olimpijskog komiteta Srbije, gde nam je nagradu uručio Vlade Divac. Nije mi bilo svejedno kada sam se popela na binu i videla da se nalazim u društvu toliko vrhunskih sportista“ – zaključila je Popovićeva.

Rukometašice Srbije u finalu šampionata sveta izgubile su od Brazila sa 22:20.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter