0
Ostali sportovi

SP u rukometu: Danska savladala Poljsku i osvojila bronzu

Objavljeno: 22.12.13 u 16:15

Rukometašice Danske osvojile su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu koje se održava u Srbiji, pošto su u meču za treće mesto savladale selekciju Poljske rezultatom 30:26 (12:15).

U prvom poluvremenu je viđena potpuno izjednačena igra i rezultatska klackalica, sve dok Poljakinje nisu napravile seriju od 3 gola i otišle na odmor sa prednošću 15:12.

Iako su Poljakinje imale prednost i do 5 golova, Dankinje su uspele da se vrate u meč i da okrenu rezultat u svoju korist. Dobrom igrom su najpre prišle na 20:19, a zatim golovima Kristijansen preokrenule na 22:21. Ista igračica je svojim osmim golom na meču, kasnije, uvećala prednost Dankinja na 25:22, zatim održavala ‘plus 3’, da bi na pet minuta pre kraja povisila na 28:23.

Meč je na kraju završen rezultatom 30:26, a Kristina Kristijansen sa 10 golova na svom kontu. Sasvim zasluženo je proglašena za najbolju igračicu meča. Dankinje su tako konačno uspele da stignu do bronzane medalje, koja im je izmicala na poslednja dva takmičenja.

U 17.15 časova počeće borba za zlatnu medalju, između Srbije i Brazila.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter