0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Srbija razbila Poljsku – naše rukometašice u istorijskom finalu!!!

Objavljeno: 20.12.13 u 19:25
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpske rukometašice plasirale su se u finale Svetskog prvenstva nakon što su večeras u Beogradu savladale ekipu Poljske rezultatom 24:18 (14:6). 

Pred novim rekordom posete od 18.000 navijača, naše rukometašice ni u jednom momentu tokom ovog susreta nisu dozvoljavale Poljakinjama da se približe i ozbiljnije ugroze, jer je od samog starta prednost Srbije praktično samo rasla.

U pobedničkom timu, najefikasnija je bila Andrea Lekić sa osam golova, Dragana Cvijić je postigla pet, a Sanja Damnjanović jedan manje.

Po dva puta strelci su bile Jelena Živković i Svetlana Ognjenović, dok su po jedan gol postigle Jelena Popović, Jelena Erić i Jelena Nišavić.

Kod Poljakinja, četiri gola postigla je Karolina Šved-Orneborg.

U drugom polufinalu, od 20.45, sastaju se Danska i Brazil.

Tekstualni prenos možete da pratite na našem sajtu.

Prvi napad imala je naša selekcija, a gol na samom startu postigla je Sanja Damjanović, da bi gošće ubrzo uzvratile na drugoj strani. Posle nekoliko napada bez pogotka i uz promašaje čistih zicera, Erićeva je u osmom minutu postigla drugi gol za Srbiju.

Nakon što je Poljska ponovo uspela da izjednači, naše su vezale seriju od tri gola preko Popovićeve, Ognjenovićeve i Lekićeve za 5:2. 

Niz našeg tima prekinula je Vojtašova, a zajedno sa Nidžvijedžovom primakla je Poljsku na gol zaostatka, ali su potom Ognjenovićeva, Lekićeva i Cvijićeva vezali novu seriju naših za 8:4. 

Naše ipak nisu stajale, a predvođene sjajnom Cvijićevom koja daje tri gola, Srbija povećava prednost na šest golova razlike – 12:6 na pet minuta pre odlaska na odmor.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Poljakinje su u finišu prvog dela potpuno razbijene, Risović je blistala na golu, dok su u napadu sjajne bile Lekić i Cvijić koje povećavaju na 14:6 što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvreme počelo je još bolje za naše rukometašice, koje su napravile seriju od 3:0, Cvijić i Lekić su i dalje bile nezaustavljive pa je rezultat posle 36. minuta – 17:6.

Poljakinje su tek posle osam minuta nastavka uspele da pogode i to po prvi put na meču postigle su dva gola u nizu – 17:8, ali Sanja Damjanović na drugoj strani brzo odgovara svojim drugim golom za 10 golova prednosti.

Srb - Pol 3

U naredna tri minuta došlo je do blagog pada u igri naši rukometašica što Poljakinje koriste da se primaknu barem na – sedam – 20:13. Tu seriju prekinula je Nišavić sa krila uz mnogo sreće, pošto je lopta jedva prešla gol liniju.

Tačno 10 minuta pre kraja, Nišavić gubi loptu, a nakon kontre Šved smanjuje na 21:14. Srpske rukometašice nisu postigle pogodak tri i po minuta, ali Lekićeva prekida post na šest minuta pre kraja – 22:15. 

Semenju sa sedmerca daje nadu Poljakinjama, koje su još jednom prišle na šest golova razlike. U tom trenutku naše ostaju sa čak dve igračice manje, ali Tomaševićeva brani sedmerac, a na drugoj strani Andrea Lekić pogađa za 23:17.

U poslednjem minutu, Jelena Živković stavlja tačku na ovaj meč za 24:18. 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter