0
Ostali sportovi

Srpkinje protiv Poljakinja igraju za finale 18.00

Objavljeno: 20.12.13 u 09:45

Rukometašice Srbije igraju večeras od 18 sati utakmicu polufinala Svetskog prvenstva protiv Poljakinja u Kombank arena u Beogradu. Naše rukometašice su poručile da veruju u trijumf, dok je trener Poljske izjavio da se raduje spektaklu u punoj Areni.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najbolje srpske rukometašice poručile su da veruju u trijumf protiv Poljske, ali i upozorile da u ekipi ne sme da bude euforije posle velikog trijumfa nad svetskim i olimpijskim šampionkama Norvežankama u četvrtfinalu.

Golman Katarina Tomašević istakla je da ekipa mora hladne glave da uđe u meč sa Poljakinjama jer je veliki ulog u pitanju – finale i obezbeđena srebrna medalja.

„Poljska je napravila veliko iznenađenje plasmanom u polufinale, ali računam na pobedu i duel sa Danskom u finalu“, rekla je Tomaševićeva novinarima u Kovilovu.

Na pitanje šta razlikuje ovu ekipu Srbije od prošlogodišnje koja je bila četvrta na EP, Tomaševićeva je rekla: „Imamo iskustvo, devojke su sazrele, uživaju u igri. To nam olakšava posao na svakoj utakmici. Pobeda protiv Norveške nam je donela više samopouzdanja“.

Kapiten Srbije Andrea Lekić rekla je da prihvata ulogu favorita u meču sa Poljskom.

„Poljska je napravila rezultat bez pritiska, jedva čekamo da počne utakmica. Verujem da ćemo uživati u njoj“, istakla je Lekićeva.

Ona je navela i da ekipi mnogo znači podrška publike sa tribina.

„Navikle smo da igramo pred praznim tribinama, znači nam kada vidimo punu halu. Više nas raduje način na koji su nas bodrili, bila je to prava podrška i hvala im na tome“, poručila je Lekićeva.

Polufinalni meč na SP između Srbije i Poljske igra se od 18 sati u Kombank areni, dok se u drugom polufinalu od 20.45 sastaju Danska i Brazil.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter