0
Ostali sportovi

VSS traži pomoć države, Marović v. d. predsednika

Objavljeno: 17.12.13 u 16:49

uros-marovic

Vaterpolo savez Srbije je danas izdao saopštenje sa potpisom Uroša Marovića, v.d.predsednika Upravnog odbora.

„Dana, 16. decembra 2013. održana je vanredna izborna sednica Skupstine VSS. Jednoglasno je konstatovano da su klubovi kao osnivači Saveza spremni da daju maksimalan doprinos očuvanju Vaterpolo Saveza Srbije i njegovog daljeg prosperiteta.

Naravno, želja je da i u 2014. godini reprezentacija i klubovi nastave sa uspesima. Srbiju očekuju učešća u finalu Svetske lige, kao i evropsko prvenstvo u Budimpešti, dok se klubovi  Partizan i Radnički sa velikim ambicijama takmiče u Ligi šampiona.

Izražena je nesumnjiva zajednička želja svih klubova da rad i rezultati budu na nivou dosadašnjih.

Takođe je konstatovano da Vaterpolo savez Srbije ima razloga da se i ove godine ponosi rezultatima nacionalnih selekcija i klubova.

Seniori su osvojili Svetsku ligu za 2013, juniori su osvojili srebro na evropskom prvenstvu, omladinci su bili treći na šampionatu sveta, studentska selekcija je bila treća na Univerzijadi….

Pored reprezentacija, godina na izmaku je bila najuspešnija kada je klupski vaterpolo u pitanju. Crvena Zvezda je osvojila Ligu šampiona, Radnički iz Kragujevca, je osvojio Kup Evrope, što im je omogućilo učešće u nadmetanju za Superkup koji je u Bečeju pripao Crvenoj Zvezdi. Pored njih, Partizan Rajfajzen je bio četvrti u Evropi dok je mladi sastav novosadske Vojvodine dostojno reprezentovao Srbiju u Ligi šampiona.

Organizacija sada ima 49 klubova, u nadmetanjima u seniorskoj konkurenciji učestvuje 29.To su rekordne brojke.

Širom Srbije otvoren je veliki broj bazena koji će biti iskorišćcen za formiranje vaterpolo klubova. Sve je veći broj ženskih klubova koji ove sezone u nacionalnom prvenstvu imaju rekordnih osam ekipa.

Naše predstavljanje u elektronskim i pisanim medijima je na kvalitetnom nivou, što je dokaz i interesovanja i poštovanja za rezultate rada. Utakmice se prenose na RTS i TV Areni.

Na žalost, ove sezone organizacija ima teškoće u finansiranju nastale usled duga od 1,3 miliona evra.

Od toga 36 miliona dinara je dug prema dobavljačima, a 900.000 hiljada evra je dug reprezentativcima i stručnom štabu na osnovu ostvarenih vrhunskih rezultata na takmičenjima u dužem proteklom periodu.

Podsetićemo da je od 2006. kada se Srbija osamostalila reprezentacija osvojila 17 medalja, samo dva puta na glavnim svetskim takmičenjima  je ostala bez odličja.

Napominjemo da reprezentativci nikada nisu postavili pitanje isplate duga, bili su spremni na svaka predložena rešenja. Njihov odziv nacionalnom selektoru nikada nije dolazio u pitanje i predstavlja zaista primer kako srpski sportista treba da se odnosi prema svojim obavezama u reprezentaiji.

Obzirom na ostavku gospodina Zorana Babića iz objektivnih razloga i računajući i dalje na njegovu pomoć, preostali deo članova UO VSS  će nastaviti sa radom u cilju prevazilaženja problema i nalaženja brzog rešenja izlaska iz postojeće krize.

U tom smislu sa preostalim delom  kvalitetnog sastava UO VSS rukovodiće gospodin Uroš Marović u funkciji v.d. predsednika VSS.

O našim problemima javnost je upoznata.

Ovo je jedan od načina na koji podsećamo na ulogu vaterpola u sportu i afirmaciji Srbije. Verujemo da u neposrednom kontaktu sa ministrom omladine i sporta Srbije, a zajedno sa njim zatim i sa najvažnijim državnim funkcionerima i sponzorima, možemo da ubrzamo proces oporavka organizacije, jer je jak vaterpolo interes Srbije.“

hotsport.rs/VSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter