0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Bošković: Protiv najboljih na svetu ne sme da bude oscilacija

Objavljeno: 17.12.13 u 15:12

SAŠA BOSKOVIC, ANDREA LEKIC

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da očekuje jako težak meč u četvrfinalu Svetskog prvenstva sa Norveškom, ali da se nada da njegov tim može da iznenadi aktuelnog svetskog i olimpijskig šampiona.

„Sutra će biti jako teško, igramo sa najboljim timom na svetu, koji je osvojio sve što se moglo osvojiti u proteklih 15 godina. Norveška je neugodna reprezentacija i igraju konstantno na najvećim takmičenjima, a mi smo reprezentacija koja nastaje“ – rekao je Bošković novinarima u Kovilovu, prenosi agencija Tanjug.

Bošković je naglasio da ključ pobede leži u odbrani, koja je, po njegovom mišljenju, protiv Južne Koreje funkcionisala dobro.

„Kada igramo dobro odbranu, onda funkcioniše i napad. Ne moramo da damo gol, ali ne smemo da im dozvolimo da olako gubimo lopte i da primamo lake golove. Igramo utakmicu koja nas približava medalji i drago mi je da se sada srećemo sa Norvežankama jer su one bolje u završnicama takmičenja. Igrali smo zrelo i pametno protiv Koreje, a to je možda i najbolji meč otkad sam selektor, pa očekujem da to ponovimo sutra. Nadam se da ćemo smanjiti oscilacije u igri“ – dodao je Bošković i istakao da se nada rekordnoj poseti u Beogradskoj areni.

Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić istakla je da igra srpskog tima u napadu treba da bude više po krilima jer Norvežanke imaju jednog od najboljih golmana na svetu Katrin Lunde.

„Nadam se da se nismo istrošile sa Korejom i da imamo još snage. Pola norveške ekipe čine golman Katrin Lunde, kojoj je teško davati golove sa bekovskih pozicija, ali probaćemo da igramo više po krilima. Potrebno je da obratimo pažnju i na pivota Hajdi Loke. Svesne smo loših strana sa jučerašnjem utakmice jer smo teško parirali Korejankama u trčanju, što Norveškoj nije jača strana“ – rekla je Lekićeva.

Ona je dodala da očekuuje veću podršku navijača nego protiv Koreje

„Išla sam na košarkaške utakmice u Arenu i znam da Beograđani mogu da dođu u većem broju. Došlo je vreme je vreme da se prekine dominacija Norvežanki“ – zaključila je Lekićeva.

Utakmica četvrtfinala Svetskog prvenstva između Srbije i Norveške igra se sutra od 20.15.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter