0
Boks

Vitalij Kličko okačio rukavice o klin

Objavljeno: 16.12.13 u 21:18

vitalij-klicko

Šampion sveta u teškoj kategoriji u verziji WBC Vitalij Kličko povukao se iz sporta da bi se posvetio politici. 

Upravni odbor WBC proglasio je Klička za počašnog šampiona i pružio je bokseru punu podršku u njegovim političkim aktivnostima u Ukrajini.

“Hvala WBC i predsednik Don Hose Sulejmanu na podršci u našoj borbi za slobodu i demokratiju u Ukrajini. Bila mi je čast da budem WBC šampion i uvek sam bio ponosan na nju“, rekao je Kličko.

Titula počasnog šampiona (Champion emeritus) dodeljuje se bokserima koji su završili karijeru dok su bili prvaci, i ostavlja im mogućnost da se odmah bore za titulu ako odluče da se vrate sportu. Kličko je u septembru napunio 42 godine.

„Ova situacija ostavlja teorijsku mogućnost da se vratim u ring, ali ne mogu to da zamislim u ovakvoj situaciji. Sada sam potpuno posvećen politici u Ukrajini i osećam da sam potreban ljudima ovde. Moj brat Vladimir će donositi nove sportske uspehe, a ja ću ga, kao i uvek, podržavati, kao što on podržava mene u političkoj borbi“, rekao je Kličko.

Kličko je u karijeri zabeležio 45 pobeda i dva poraza, uz 41 nokaut. Oba poraza u karijeri doživeo je zbog povreda u ringu, protiv Lenoksa Luisa i Krisa Berda.

hotsport.rs/Beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter