0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Kakav finiš! Jelena Erić u poslednjoj sekundi za pobedu Srbije!

Objavljeno: 16.12.13 u 22:07
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rukometašice Srbije plasirale su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva pošto su večeras u poslednjoj sekundi pobedile Južnu Koreju sa 27:26 (13:12).

Reprezentativke Srbije će se u borbi za polufinale sastati sa svetskim i olimpijskim šampionkama Norvežankama, koje su bile ubedljive protiv Češke sa 31:21.

Najefikasnija je bila Andrea Lekić sa osam golova, po šest su dale Jelena Popović i Sanja Damnjanović, četiri je dala Katarina Krpež, a tri Dragana Cvijić. Korejke je predvodila Jung sa osam golova, a Vu je upisala šest.

Prvi gol došao je posle tri minuta igre, kada je mređu Koreje načela Lekićeva. Naše su brzo došle i do tri gola prednosti, a posle prvog tajmauta, selektor Koreje primoran je da traži tajmaut. Nakon toga igralo se gol za gol, pa naša selekcija vodi 7:4, a potom daje gas i posle nekoliko minuta ima i četiri gola prednosti – 10:6.

U finišu prvog dela igra usledio je pad, pa je Koreja na pauzu uspela da ode sa golom zaostatka – 13:12.

Naše su silovito počele i drugi deo igre, pošto su brzo došle do tri gola prednosti – 16:12.

Srpske rukometašice nastavile su silovit nalet i posle 40 minuta dolaze do najvećih šest golova prednosti – 20:14. Koreja je imala sve manje snage i ideje da se nadigrava sa raspoloženim našim igračicama koje je u tom trenutku predvodile Jelena Popović i Cvijićeva po sa dva gola.

Naše nisu posustajale, Cvijićeva i Krpež su postigle nove golove, naše su igrale čvrsto u odbrani i na 10 minuta pre kraja imaju četiri gola prednosti – 24:20.

Slično kao u prvom poluvremenu, naše su ponovo pale u finišu, što Koreja koristi iz malo sreće dolazi na gol zaostatka 25:24, a potom srpski tim promašuje još dva napada, a Vu to koristi i izjednačuje 25:25.

Obe ekipe u narednim napadima postižu po gol, Damjanović potom pogađa za 27:26, da bi naš golman Tomaševićeva odbranila zicer na minut i po do kraja.

U poslednjem napadu, Ognjenović je sa krila imala čistu situaciju, ali je prošajem otvorila kontru Koreji, ali su naše ipak uspele na vreme da se vrate u odbranu, pa je selektor Ču zatražio tajmaut. Koreja je uspela da izjednači i kada se činilo da će se otići u produžetke, Jelena Erić je topovskim šutem sa 10 metara pogodila mrežu za pobedu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter