0
Ostali sportovi

Srbija lagano preko Kine za finiš prve faze

Objavljeno: 13.12.13 u 19:33
Srbija
FOTO: STARSPORT

Reprezentacija Srbije trijumfalno je završila prvu fazu Svetskog prvenstva u rukometu, savladavši ubedljivo selekciju Kine rezultatom 32:18 (19:10).

Dobro su startovale srpske rukometašice, po dva gola Lekićeve i Popovićeve bile su dovoljne za početno vođstvo od 4:1. Kako je prvo poluvreme odmicalo, tako je i rasla naša prednost, pa se stiglo do 13:8 golom Damnjanovićeve, a nova furiozna serija donela nam je već solidnih 15:9. Do kraja prvog poluvremena Srpkinje su odlučile da pokažu ko je glavni u Nišu, pa su tako na pauzu otišle sa prednošću od 19:10.

Srbija Kina

Uspele su Kineskinje početkom drugog dela igre da prednost naših rukometašica smanje na 7 golova ali je to bilo sve. Ubrzo su Srpkinje „pohvatale konce“ igre i prednost je do kraja meča samo rasla. Na kraju, ubedljivih i laganih 32:18 za dobro raspoloženje pred narednu fazu takmičenja.

Što se plasmana na kraju uvodne faze tiče, Srbija će biti druga ukoliko Brazil večeras savlada Dansku u meču koji se igra nakon ovog ili ako Danska savlada Brazil sa više od tri gola razlike. Ukoliko se pogodi da Danska pobedi Brazil do tri gola razlike, srpska selekcija će u narednu fazu proći kao treća u grupi.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter